Citroën Berlingo: hoor motor/alternator draaien tijdens bellen met bluetooth

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

ik heb een nieuwe berlingo van 06/2009 met stadaard bluetooth telefoon.
Wanneer ik nu via bluetooth telefoneer hoor ik de motor meedraaien op de achtergrond. Ik hoor dit niet als ik gewoon naar de radio luister.
Ik hoor tijdens het telefoneren de motor echt meedraaien en mee op -en naar gaan in toeren.
Bij citroen weet men er geen raad mee. Men is nu al drie maanden aan het mailen met citroen voor een oplossing (althans dat zeggen ze toch)
Ik had gevraagd om een andere bluetooth-module te plaatsen, maar zij zeggen dat die in de radio ingebouwd zit.
Ik heb dan zelf maar al eens mijn radio gedemonteerd, en het geluid van de bleutooth komt toe op aux1 (geluidsingang 1). De module zit dus wel degelijk niet in de radio ingebouwd. Als ik een condensator over aux1 plaatst dan verminderd de storing voor een groot deel.
Heeft iemand een idee waar de bleutooth-module zich bevind de auto, of een oplossing hiervoor weet.

Geplaatst door

elbennito (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Vroeger zetten we een ontstoringscondensator op de dynamo . Tegenwoordig zit op alle assesoires storingsonderdrukkers. De dynamo levert wel een gelijkspanning maar toch nog met een "rimpel"en dat is wat je hoort.

Punt 50
badge

14 jaar

zoals ik dus dacht, de ontstoorder op de bleutooth module zal stuk zijn. Nu nog de citroengarage zo ver krijgen dat ze er eindelijk eens op zoek naar gaan.

elbennito 0

14 jaar

de module zit re onder (onder dashboardkast) ter hoogte van de re voet van de bijrijder zeg maar, tegen de zijkant geschroefd.

harry4203 1805
badge vip badge

14 jaar

dus er zit wel degelijk een aparte bleutooth module. Wel erg dat ze dat bij de garage niet weten, en zeggen dat het niet kan dat er een aparte bleutooth module inzit.
ga dat morgen eens bekijken. Eens een ontstoor condensator overplaatsen, en nog nog eens goed aarden.

elbennito 0

14 jaar

het probleem is bijna opgelost.
de garage heeft nu al een nieuwe module geplaatst, de kabels vernieuwd, alles nagekeken, maar het probleem is er nog steeds. Ze gaan nu met de goedkeuring van citroen een nieuwer type van radio plaatsen.

elbennito 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.