Citroën Bx: hydroliek systeem maakt lawaai

Bouwjaar: 1991

hallo allemaal.
ik rij een BX 1.9 tzd en mijn hydrolieksysteem maakt lawaai. soms valt ook heel even 1 seconde de stuurbekrachtiging uit.
vorige keer hebben jullie mij advies gegeven dit is allemaal gedaan nl LHM niveau te laag, bollen vervangen, pomp riem vervangen en opgespannen enz, alleen soms hoor ik een soort ratel geluid en dan is mijn stuurbekrachtiging ook even weg daarna rijd alles weer goed wie o wie kan helpen?

famvherwaarde

Geplaatst door famvherwaarde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Pluriel (0), 18 jaar geleden

Heb je de LHM de laatste 3-4 jaar ook vervangen? En al eens gespoeld met hydraurincage? Wat is je km.stand? Stuurbekrachtiging wil wel slijten nl. Vervangen is dan een optie.

famvherwaarde (0), 18 jaar geleden

ja is allemaal gebeurd in de garage voor dat ik haar aanschafte want toen ik haar net had was er een retourleiding gesprongen en hebben ze het gehele systeem gespoeld en nieuwe lhm er in gedaan dus dat kan het mijn inziens niet zijn de pomp loopt/draait ook goed, veert goed, alleen rateld er soms iets
en dan ben ik even mijn stuurbekrachtiging kwijt het komt voor bij de motor van daan maar volgens de garage is het niet mijn "verdeelklep"van de hydroliek? wat dan wel ik hebgeen zin om weer een hoop geld uit te geven voor iets wat het probleem niet oplost.

Pluriel (0), 18 jaar geleden

Stuurbekrachtiging is je stuurhuis. Zit tegen de koets aan geschroefd. Zou je kunnen vervangen door een jonger exemplaar.

jwildschut (0), 18 jaar geleden

Waar komt dat geratel precies vandaan? Als het uit de HD-pomp komt, dan kan het zijn dat deze lucht aanzuigt door een lek in de aanzuigleiding. Dit zou het tijdelijk verlies aan druk kunnen verklaren.

xsdc119 (0), 18 jaar geleden

Mijn bx geeft tevens een signaal vanuit de HD-pomp. Deze pomp zuigt lucht aan door een lek in de aanzuigleiding. Dit verklaart het tijdelijk verlies aan druk. Alleen de lek is dus het probleem en is bij mijn BX vervangen. Nu is het signaal weg.

hhamer (0), 18 jaar geleden

het kan ook de drukregelaar aan de voorzijde van het blok zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.