Citroën Zx: inbouwen lpg

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik heb een citroen zx 1.4 van1995 met 90.000km en nu zit ik er over te denken om een gasinstallatie in te laten bouwen. Mijn vrouw komt uit Polen en ik heb geinformeerd wat het daar kost, omgerekend zo'n 450 euro voor een onderbouw maar waar moet ik op letten omdat hij natuurlijk hier in nederland nog gekeurd moet worden door de RDW. Wie kan mij hierover nog tips geven zijn er ook nog andere dingen waar ik op moet letten.
Alvast bedankt

Petro1

Geplaatst door Petro1 , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

Andre330, 17 jaar geleden

alles in Polen is (nog) goedkoper!!! ik laat daar altijd mijn auto onderhouden. ik weet alleen niet hoe dat met de RDW hier zit.

Petro1, 17 jaar geleden

Ja dat weet ik heb net de auto laten bijwerken uitdeuken van spuiten van een paar plekken

Andre330, 17 jaar geleden

je lacht dan je L#L toch uitje broek!!! als je dat in NL zou laten doen dan ben je be kant een maandloon lichter

Wilford, 17 jaar geleden

Hallo,
Ik heb nu nog een Citroën ZX uit 1996, 1.4 Avoriaz met LPG installatie. De tip die ik je wil meegeven is dat je je kunt afvragen of het de moeite nog wel waard is. Hij is aardig op leeftijd en de gehele installatie vergt wel onderhoud. Probleem waar ik regelmatig tegenaan loop is wanneer de auto gestart wordt dat ie niet genoeg kracht heeft om te blijven draaien; omdat eerst op benzine wordt gestart en dan overgaat op de gas installatie. Heb regelmatig gehad dat ie weer afsloeg..

hakeemolajuwon PRO, 17 jaar geleden

Het systeem moet ingebouwd zijn volgens de richtlijnen van de RDW. Als je je daar aan houdt kan iedereen een auto bij de RDW voor gaskeuring aanbieden. Alleen bij een storing kan je ook naar Polen.

Andre330, 17 jaar geleden

als je toch regelmatig in Polen zit maakt het weinig uit, alleen als ik jou was zal ik wel de vul-aansluiting van een bajonettekoppeling laten uitvoeren in plaats van het in polen (meerdere oost-bloklanden) gebruikelijke italiekoppeling, het is in NL gemakkelijker, en als je in PL zit dan kan je altijd de italie verloopkoppeling gebruiken als je gas gaat tanken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.