Citroën Zx: tik in voorwielophanging

Bouwjaar: 1992

Het gaat over een ZX diesel van 92 met 250.000 km.
Als je op een rotonde rijd hoor je het 3 keer soms ook helemaal niet. Als het gebeurt dan krijg je de tik te horen als je de rotonde oprijd het stuur draait om de rotonde te volgen en als je de rotonde afrijd. Dit gebeurt natuurlijk ook als je een bocht maakt naar links of rechts. Ik denk zelf dat hij het meestal doet als je links afgaat maar soms ook weer net zo vaak als je rechts afgaat en ik heb het ook al eens gehoord toen een wiel door een kuiltje reed. De tik zit soms duidelijk links voor dan rechtsvoor en soms denk ik in het midden. Het was laatst zo duidelijk dat ik dacht dat het de bovenste motorsteun rechts voor was maar enkele bochten later kwam het geluid van links en is het niet meer rechts voor geweest.
Aan de auto is al vervangen de achterste draagarmrubbers,schokbrekers (versleten en rammelen),beide aandrijfassen (ashoes stuk droge homokneet), stuurkogel rechts(speling) De gehele ophanging is speling vrij en ook het stuurhuis zit geen speling op.
Ik wil deze week nog alle bouten van het subframe en voorwielophanging losmaken en invetten en opnieuw aandraaien.

Het lijkt er op dat het geluid veroorzaakt woordt door een bout die niet goed vast zit of ergens wat spanning in de ophanging.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn dan hoor ik het graag.

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 PRO , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

Beunhaas PRO, 16 jaar geleden

Voorveren al gecontroleerd?
Een gebroken veer komt nogal eens voor en is niet altijd makkelijk te zien, b.v. als er 1 winding is afgebroken , en geeft een tik bij het sturen

volvoxc90 PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dit jaar de schokbrekers vervangen en dus ook de veren in handen gehad en daar was niets aan de hand.

Ik hoop dat jullie reactie's blijft geven op mijn vraag zodat ik daar later nog naar kan kijken. Wij hebben vandaag brand gehad en er zal dus voorlopig niet meer na de auto gekeken worden maar dan kan ik jullie tips gebruiken voor de eerst volgende keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.