Citroën Ax: inhouden, afslaan en ratelen

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Sinds een paar dagen doet mijn ax raar na ongeveer 15 minuten rijden. Hij reageert dan niet meer op het gaspedaal, een keer is ook de motor afgeslagen, de motor gaat ook ratelen na het inhouden. Ik ben er nog niet achter waar het vandaan komt. Volgens de dealer is het niet zinvol de computer uit te lezen en moet ik er maar geen aandacht aan schenken omdat het een oude auto is. Ook zegt hij dat het ratelen komt doordat ik er euro 95 ingooi. Als de auto niet goed had gelopen op 95 dan had hij het toch al moeten laten zien toen ik de auto kocht? Ik rij nl al 2 mnd op 95 en nooit iets gemerkt.

ax first

Geplaatst door ax first (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

Het wil je maar niet meezitten met je auto's na een gare 205 heb je nu een vreemde AX? Een AX moet op 95 gewoon goed lopen. En wat bedoel je met ratelen? Kleppen?? Als je AX niet reageert op je gaspedaal is er toch wel iets mis waar de dealer wel aandacht aan moet besteden. Had je garantie of niet?

ax first (0), 18 jaar geleden

Het probleem is duidelijk. de garage in het dorp heeft proef gereden en blijkt dat de benzineslangen bij het injectiehuis scheurtjes vertonen waar de benzine hoogstwaarschijnlijk wel ontsnapt. Dat verklaart ool benzinelucht en dergelijke. Verder is het een kwestie van v-snaar aanspannen evt vervangen. de monteur zei verder wel dat het motortje goed loopt.Het ratelen blijkt normaal voor het huis en het inhouden wordt veroorzaakt door waarschijnlijk te weinig brandstof door de scheurtjes. Hoe dringend is dit aan vervanging toe?

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Met benzineslangen die scheurtjes vertonen moet je geen risico nemen, zeker niet als je ook al benzine ruikt. Dus gewoon even laten vervangen.
suc6
Peter

ax first (0), 18 jaar geleden

ik ga er zo eens even naar kijken, schijnt nogal eenvoudig, Het gaat om een paar knelringen loshalen en een nieuwe slang ertussen. Dus ik ga eerst eens kijken of het mijn eerste projectje zou kunnen worden aan de auto.

ax first (0), 18 jaar geleden

Ik heb toch maar een afspraak gemaakt bij de garage. Ik kan er niet goed bij.

master (0), 18 jaar geleden

Met de brandstofleidingen is dat misschien geen verkeerd idee! En valt het dus toch weer mee!

ax first (0), 18 jaar geleden

Ja gelukkig wel...na die affaire met de 205 ben ik dat gedoe met auto's wel een beetje zat.

joost5834 (0), 18 jaar geleden

Hey First (ja ik zit ook wel eens hier) Ik hoop dat dit probleem nu is opgelost. (geloof er weinig van) en anders zondag AS zullen we je AXje eens doorlichten op de meeting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.