Citroën Xsara break: Inhouden op stijle hellingen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Ik ben inmiddels bijna een jaar tevreden eigenaar van een Citroen Xsara break 1.4 op LPG-G3. Maar tijdens de afgelopen vakanties in de bergen ontdekte ik een probleem. Als ik op benzine rijdt en een helling oprij, begint de auto in te houden. Soms zo erg, dat de motor afslaat. Het gebeurt alleen als ik tegen een helling oprij en alleen als ik op benzine rijdt. Op gas geen enkel probleem. De tank zit absoluut vol genoeg, dus daar kan het niet aan liggen. In vlakke gebieden ook geen problemen hiermee. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen en hoe het verholpen kan worden? Alvast bedankt!

mvnoor

Geplaatst door mvnoor (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Gerben074 (0), 16 jaar geleden

Waarschijnlijk loopt de auto ook in vlakke gebieden niet helemaal lekker op benzine, alleen dat komt veel meer naar voren als de motor harder moet werken. Heb je lange stukken op benzine gereden? Verse benzine tanken, flesje injector reiniger ingooien auto daarop laten feesten. Weet niet of je Xsara brandstoffilter heeft, eventueel deze vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.