Citroën Berlingo: Instrumentenpaneel uitgevallen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Goedendag,

Vandaag een berlingo voor onderhoud gehad. Accu klem is los geweest en nu doet instrumentenpaneel niks meer. Het enige wat brandt is airbag lampje,oliedruk,dim en grootlicht controle lampje. Als ik de BSI uitlees heb ik drie storingen "canbus communicatie motortoerental onderbreking" en onderbreking snelheid en tempratuur. Kan instrumentenpaneel spontaan defect raken als accu klem er af is geweest? Auto stond niet op contact toen klem er af en op ging. De storingen zijn ook niet te wissen. Iemand advies.

Vriendelijke groet,

G.klopstra

klopstra

Geplaatst door klopstra (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je ziet / leest hier regelmatig verhalen op problemcar over een defect onderdeel (computer) alleen al door het los nemen van de accuklem.
Dus dat is mogelijk.
Wel moet je deze auto (met BSI) op de juiste manier rebooten als je hem stroomloos hebt gehad.
Staat wel een en ander over dit onderwerp op problemcar.
Even de zoekfunctie van de site gebruiken.
Oiram

klopstra (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedenavond Oiram,

Had inderdaad al even gekeken maar werd me niet echt duidelijk wat te doen..

Groet,

G.klopstra

klopstra (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem zat in instrumentenpaneel zelf. Laten maken bij ACTRONICS. Probleem kan spontaan gebeuren zelfs dus al bij accuklem loshalen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.