Citroën Berlingo: slecht starten berlingo 19d bij warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: xud9

Sinds enige tijd start mijn citroen berlingo 1.9.d slecht bij warme motor. Met een koude motor start ie direct. Warme motor wil in dit verband zeggen, ook al heeft de motor maar 5 minuten gelopen dan doet het beschreven euvel zich al voor. Het euvel is, dat ie soms direct start en de volgende keer slaat de motor pas aan na lang doorstarten, met roetwolken als resultaat.
Dacht eerst aan de klepspeling. Deze heb ik gesteld, omdat de distributie toch vervangen moest worden. Resultaat niet beter geworden. Verstuivers zijn ook al gereviseerd en de gloeibougies zijn vervangen.
Het bijzondere van het probleem is wel, dat zo nu en dan de auto direct start. Ik heb sterk de indruk als ik de contactsleutel diverse keer omdraai, zonder daadwerkelijk te starten, dit er soms toe leid dat de motor toch direct start.
Heb al zitten denken aan de temperatuursensor (waar zit deze overigens) maar dan zou de motor ook probleemloos moeten starten als de motor maar een paar minuten heeft gedraaid.
Hoewel niet gecheckt lijkt het mij gezien de aard van de storing geen "luchtprobleem".
De motor heeft 265.000 km gedraaid en is voor de rest probleemloos.
Wie heeft enig idee?

boogje

Geplaatst door boogje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

staat de distributie op tijd ?
staat de pomp op tijd ?
hoe is de compressie ?
komt er lucht in het brandstofsysteem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.