Citroën JUMPY 2.0HDI: Jumpy 20 HDI 110 pk Start problemen bij koud weer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHZ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Bij het opstarten bij koud weer wil de motor niet starten, had weinig vermogen vanaf de accu, langzaam draaiende startmotor, heb de dynamo en accu reeds vervangen, na door meting waren deze aan vervanging toe, vanochtend was het probleem er weer, was -2 graden, wou opstarten, kreeg de startmotor moeilijk rond, wou ook niet starten, paar keer geprobeerd, accu leeg, lader er op gezet circa 15 minuten, daarna start de motor gelijk,, voor de rest van de dag geen problemen.

NiHa1959

Geplaatst door NiHa1959 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hundoendat (0), 6 jaar geleden

Als het koud is werken alle fysische elementen tegen, o.a. de olie is dikker, de inwendige weerstand van de accu is hoger, de aangezogen lucht is kouder, etc.
Een nieuwe accu zou de problemen moeten verhelpen. Het feit dat de startmotot moeizaam rond gaat duidt op te weinig spanning. Zijn de accupolen goed schoon en zit de dikke kabel naar de startmotor goed vast? Een rekenvoorbeeld uitgaande van de volgende gegevens: startstroom 100A, weerstand van kabels en (matige) contactovergangen 0,05 Ohm.
Met deze gegevens zal over de bedrading naar de startmotor 100 x 0,05 = 5V vallen. Dat betekent dat de startmotor slechts 12 - 5= 7V krijgt aangeboden. Waarschijnlijk is deze nog lager vanwege de hoge inwendige weerstand van de koude accu.
Meet de spanning eens over de startmotor tijdens het starten voordat hij aan de lader gehangen heeft.

NiHa1959 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de info, zal de spanning op de startmotor meten

NiHa1959 (0), 6 jaar geleden

Het probleem is opgelost, de startmotor had te weinig vermogen, nieuwe startmotor 2 kw laten monteren en rijden maar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.