Citroën Jumpy: Motor slaat af.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 65

Bij de auto van een goede kennis slaat de motor regelmatig af na enige minuten gedraaid te hebben.
Na een tijdje stil te hebben gestaan start hij gewoon weer maar valt weer na enige tijd uit.

Kan iemand mij misschien helpen om dit probleem op te lossen.
Ik ga as. woensdag naar hem toe om te kijken of we het probleem kunnen oplossen.

Bij voorbaat dank,
Jos Lenssen.

huggybear4597

Geplaatst door huggybear4597 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een onderdeel dat warm wordt en dan niet meer goed functioneert.
Vaak is dat de krukaspositie sensor, maar het kan ook de nokkenaspositie sensor zijn, de bobine, de brandstofpomp en heel soms de motor computer zelf.

Testen kan nadat de auto is afgeslagen door 1 onderdeel per keer te koelen met perslucht of koudspray.
Slaat de auto dan na minder wachttijd aan, dan heb je de boosdoener gevonden.
Een specialist kan ook met een scope de krukas- en nokkenas-positie sensoren controleren.

huggybear4597 (0), 5 jaar geleden

Hartelijk dank voor de snelle reactie.
Ik zal dit woensdag gaan proberen, en laat natuurlijk ook weten hoe het gegaan is.

Hundoendat (0), 5 jaar geleden

Het kan ook het brandstoffilter zijn. Sinds de EU biobrandstof verplicht heeft is het volgende probleem ontstaan: Tijdens het tanken kan er af en toe wat vocht in de vorm van enkele bijv. regendruppels in de tank terecht komen. Ook via condens kan een beetje vocht in de tank geraken. Dit vocht zinkt naar de bodem van de tank en gaat met de biomassa die in de brandstof zit bacteriën vormen. Deze groeiende bacteriên komen ook in het brandstoffilter terecht en zorgen voor verstopping. STP en ook nog enkele andere fabrikaten hebben daarom een middel ontwikkeld dat in een volle tank gedaan kan worden. Het is op elk benzinestation verkrijgbaar en het werkt perfect.
Mijns inziens kunt het het beste het brandstoffilter vernieuwen en tevens het eventueel aanwezige water in de filterhouder verwisselen. (Ik weet niet of dit bij een Jumpy automatisch gebeurt).

huggybear4597 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's. Ik heb alle handelingen die jullie hebben aangedragen uitgevoerd maar dat heeft niet geleid tot het vinden van het probleem. tevens heb ik geprobeerd of de computer in de motorruimte een probleem zou geven door deze met een fohn te verwarmen maar hier kwam ook niets uit. we brengen de auto naar de garage om deze te laten uitlezen. De vorige eigenaar heeft verschillende dingen aan het elektrisch systeem gewijzigd. Daar kan natuurlijk ook een probleem in zitten.
Ik laat nog horen wat er uit is gekomen.

huggybear4597 (0), 5 jaar geleden

Auto is uitgelezen en het blijkt dat de caburateursensor te warm wordt waardoor de computer aangeeft dat de brandstoftoevoer moet worden afgesloten.

Bedankt voor allle goede tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.