Citroen C3 Picasso 2012: Kachel wordt stationair niet warm

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Stationair wordt de kachel niet warm, blijft lauw. Bij gasgeven dan wordt hij wel goed warm. Zit een aparte waterpomp op met een actuator. Die actuator blijft op inactief staan (bij uitlezen ).

Iemand idee wat er aan de hand kan zijn?

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Problemcar Hulplijn (0) PRO, 3 jaar geleden

Zie de afbeelding. De actuator trekt iets aan en de poelie van de watrpomp en krukas wordt door deze actuator met elkaar verbonden. Als de actuator slipt of de poelie van de waterpomppoelie slijt dan heb je stationair slip. Dus de actuator en pomppoelie vervangen is de oplossing.

harry4203 (110) PRO, 3 jaar geleden

denk dat de oorzaak van de kachel meer in de thermostaat en/of een verstopte kachelradiateur zit. als de pomp niet of te langzaam draaid raakt de motor oververhit.

Robbie Jensema (0) PRO, 3 jaar geleden

Hey Harry, bij nader inzien klopt het el wat je zegt, want ik kon 2 liter koelvloeistof bijvullen en dacht eerst dat dat de oorzaak was.
Maar met het vervangen van de poelie en de actuator is het probleem opgelost.
Er zit geen temperatuurmeter in deze auto dyus dat water wat hij kwijt was is waarschijnlijk veroorzaakt dat hij ongemerkt zo nu en daan aan de kook is geweest....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.