Citroën Xantia: koelfanmotors van radiator/airco vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 2L

Als mijn airco aanstaat draaien de koelfans. Eén van de fanmotors maakt een schurend geluid en ik wil hem vervangen. Volgens het Haynes boek moet je gewoon de radiator kantelen en kan je zo aan de fanmotor bevestiging. Maar dat gaat niet want er zitten 3 radiatoren achter mekaar, dus ik kan er niet aan . Ik wil beide fanmotors vervangen want ze zullen beide wel versleten zijn. Heeft iemand hiermee ervaring mee ? Langs voor via demontage van de grille lukt niet. Ik vermoed dat lichtarmaturen , grilles , en schokbreker eraf moeten om dan het frame te demonteren waarachter dan weer het frame zit waarop de fans zitten en dat in zijn geheel kan verva,ngen worden., of kan het eenvoudiger ?
Heeft iemand dit al gedaan ?

peter1947

Geplaatst door peter1947 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Apache (0) PRO, 12 jaar geleden

Vervangen van de motoren is het makkelijkst aan de voor zijde.
Je moet de fan Van de motor demonteren deze zit vast met een schroefje in het midden als het goed is , let wel op het is engels draad. (je moet het boutje vastdraaien om hem los te krijgen ). Als de fan er af is kan je met een steeksleutel of een knie sleutel er bij je hebt niet veel ruimte maar het moet wel lukken. Anders de radiateur en condensor boven uit de bevesteging halen een bijde iets kantelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.