Citroën Zx: Koelsysteem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800 16V

Als ik de auto na een zware rit, zoals rijden met een volle aanhanger, stilzet, gooit hij er direct na het stilzetten nog een behoorlijke lading koelwater uit. Als je later het systeem controleert staat hij onder het minimum, maar na bijvullen lekt er verder niets. Toch lijkt er ergens een drukopbouw te zijn. Wie weet wat hier aan de hand is?

bond1372

Geplaatst door bond1372 , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

jan T PRO, 15 jaar geleden

heb je al geprobeert om de motor even telaten nadraaien en wachten tot de ven uitslaat voor je hem uit zet.
en is de radiateurdop in orde/

groetjes jan.

Harry4233 PRO, 15 jaar geleden

rijd even langs een garage en vraag of ze een tester hebben om te testen op lekkage van je koppakking, beetje garage heeft dat een buisje met vloeistof, motor laten lopen en boven je potje van de koelvloeistof houden en bij verkleuring ist mis met je koppakking, scheelt je een hoop werk, andere doppen, thermostaat alles ga je denken, maar zon testje doen wij voor een paar euri dus kost je niet veel, en een lekke koppaking bij zon auto heb ik regelmatig meegemaakt vandaar

bond1372, 13 jaar geleden

Probleem opgelost

7 euro voor een radiatordop, en geen lekkage meer.

306 cabrio PRO, 13 jaar geleden

En daar 2 jaar over doen......................

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.