Citroën C5: koelventilator slaat niet aan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16 V 6 FZ

Koelventilator slaat niet aan bij radiator, storingscode geeft koelventilatorprobleem en temp sensor geeft te hoog aan;sensor op thermostaathuis vervangen, beide voorschakelweerstanden met Ohmmeter gecontr, geen verschil gevonden,als de motor warm draait bloijft de meter een tijd op half staan, bij 3000 t/m na een tijdje ineens naar max, en display geeft ....stop.... aan, en temp te hoog, als je zelf op de dikke blauwe draden aanstuurt bij het groene relais voor gaat de ventialor wel aan, heeft iemand dit al eens aan de hand gehad?

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zal wel niet zo simpel wezen maar de motortemperatuur is die niet echt te hoog.
Bij een spoelings probleem (wp of zo) loopt vaak de motor temp wel omhoog maar blijft mischien de koelfan sensor wel koud.
Oiram

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Er komt geen voeding naar de relais die voor in bij de radiator en de voorschakelweerstanden zitten, zekeringen gecontr, voorzover niets gevonden, de dikke blauwe draden moeten voeding krijgen, weet iemand waar vandaan? Ciroenkast geeft ook koelventilatorstoring aan, mijn Gutmann ook.....

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Bouwjaar moet van de C5 2002 zijn van bovenstaand probleem, sorry verkeerd ingetoetst.

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem opgelost met dank aan Danny, 50 Amp zekering onder zekeringkast in motorkap stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.