Citroën Berlingo: Koelvin slaat niet aan op verhoogde motortempratuur!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Koelvin slaat niet automatisch aan bij verhoogde motortemperatuur. Bij inschakelen airco gaan de 2 koelvinnen wel draaien. Als ik de blauwe stekker los neem op het thermostaathuis (temperatuursensor) gaan de vinnen wel draaien op volle snelheid. Geen DTC aanwezig, met de Bosch kts is het niet mogelijk om de koelvinnen aan te sturen. Als ik hem uitlees is de koelvloeistof tempratuur wel 100 graden. Iemand ideeën of fatsoenlijke schema’s? BVD

Peter92

Geplaatst door Peter92 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 10 jaar geleden

Zit er geen weerstand in je fanhuis die defect is ?

Peter92 (0), 10 jaar geleden

Immidels een schema via de dealer weten te regelen, maar volgens dit schema worden er geen weerstanden toegepast. Koelvin word met behulp van 3x een relais aangestuurd, als de motorcomputer hem aan massa legt.

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik ben er nog niet zo zeker van dat de koelfan bij 100 graden al hoort te draaien. Vaak is dit pas bij 105 of zelfs 110.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.