Citroen C3 2004: Koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 54

Hallo,

Ik heb gister van de Citroën C3 de koppeling vervangen .
Nu wilde ik proef gaan rijden en gaat hij niet in de versnelling (alle).
Met de motor uit kan ik hem in de versnelling zetten . Als ik hem dan start wil hij gaan rijden en hoor je een schurend geluid.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Hoor het graag

Jeroen

papa010

Geplaatst door papa010 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Lijkt mij dat de koppeling niet meer vrij komt.

papa010 (0), 3 jaar geleden

Inderdaad . Dat dacht ik ook al . Enig idee wat het zou kunnen zijn . Koppeling cilinder defect?

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

K ben geen Citroën mannetje, maar mag Peugeot hetzelfde rekenen. Waarschijnlijk verkeerde koppelingsset of de koppelingsplaat er verkeerd om in. Dat kan, afhankelijk van het type bak/vliegwiel. De "hoge" kant van de plaat draait in dat geval net vrij van de bouten van het vliegwiel, maar ontkoppeld dan onvoldoende.

koertb (0), 3 jaar geleden

Welke kit heb je geplaatst?
Het "ding" dat tuimelt en zo je veer indrukt (eigenlijk drukt het het lager vooruit) verdraait héél snel en gemakkelijk van plaats bij de hermontage. Dan kan je als gevolg niet ontkoppelen om te schakelen. Je hoort nu de frictieschijf slepen omdat ze half ontkoppeld is en waarschijnlijk is ze niet gecentreerd gebleven bij hermontage (is de bak gekanteld terwijl je hem al deels op de motor geschoven had...? Dan is je frictieschijf nu gebroken).
Zo snel mogelijk terug uit elkaar halen, misschien heb je geluk.

Tip: als je tijd genoeg hebt kan je het "tuimel-ding" fixeren met een klein puntje siliconen, dat helpt je om sanderendaags het ding op zijn plek te houden. Het propje siliconen komt al snel los maar doet geen schade.

check

Beste antwoord, geplaatst door papa010 (0), 3 jaar geleden

Hallo allen,

Ik heb vanavond opnieuw de bak eraf gehaald en helaas moeten constateren dat de platen omgedraaid waren. Nu alles weer terug gemonteerd is doet hij het weer super 💪🏻💪🏻 Allen bedankt
Jeroen

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Het is even balen, maar tevens een leermomentje. Fijn dat het opgelost is en bedankt voor je terugkoppeling (toepasselijk woord 😂)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.