Citroën C3: koppeling blijft slippen. ook na vervanging

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedenavond heren.

Ik zit met een probleem waar ik niet uit kom. Heb een c3 staan waarvan de koppeling versleten was. Leek niet veel bijzonders aan de hand. Nieuwe koppelingsset erin en weer rijden. Althans dat was de bedoeling. Na de vervanging gaat het een paar dagen/weken goed en dan slipt de koppeling weer door. Dus bak er weer af gehaald. En vond een olie lekkage. Keerring vervangen. Alles netjes schoongemaakt en mee gereden. Weer een paar weken geen problemen. Nu begint de koppeling echter weer te slippen.

Heeft iemand een idee? Auto is momenteel niet beschikbaar maar zodra die er is haal ik uiteraard de bak los.

Iemand dit al eerder meegemaakt bij een c3?

Mvg

double-s

Geplaatst door double-s (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

weer vette koppelingsplaat
weer lekkeage
???

double-s (0), 9 jaar geleden

Is voor de hand liggend inderdaad. Maar lijkt me sterk dat weer de keerring defect is (uiteraard is niks onmogelijk) ik zal zodra de bak eraf is even wat fotos up loaden. Kan wel even duren aangezien de klant op vakantie gaat en daarna pas langs wilt komen.

pievo86 (0) PRO, 9 jaar geleden

hop de prise as van de versnellingsak zit ook een keerring of achter het vliegwiel welk heb je vervangen . controleer ook de kleppen deksel pakking deze lekken ook wel eens zodat deolie bij
de koppelings plaat kan komen dit gebeurt pas na enige tijd .succes jan

double-s (0), 9 jaar geleden

Heb de keerring achter het vliegwiel vervangen. Zat zelf te denken dat het ook langs de carterpan kan komen. zodra de auto er is demonteer ik de bak en plaats ik een aantal fotoa

pievo86 (0) PRO, 9 jaar geleden

in de bus waar je het druklager op monteerd zit ook een keerring contoleer deze eerst voordat je de carterpan gaat demonterenkiik ook naar de kleur oledie je aantreft of ruik hier aan versn bak olie ruitk veel sterker dan motorolie.jan.

double-s (0), 9 jaar geleden

Goededag

Het was inderdaad bak olie wat lekte en het kwam inderdaad van de keerring waar het druklager op geschoven wordt. Keerring vervangen en geen klachten meer sindsdien.

Bedankt voor het meedenken en op dit topic mag een slotje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.