Citroën Xsara: koppeling stroef

Bouwjaar: 2000

Mijn Picasso 2.0 HDi heeft het probleem dat de koppeling zo stroef gaat dat ik hem maar ongeveer half kan intrappen. Inleggen van de versnelling e.d. gaat verder goed maar je voelt gewoon dat je niet verder kunt intrappen. Doe je dat wel, dan heb ik al drie keer gehad dat het pedaal tegen de bodem bleef plakken en moest ik het met de hand lostrekken. Tijdens het rijden niet echt aan te bevelen.... De dealer zegt dat er met kabels e.d. niks mis is. Bij de beurt is de boel gesmeerd en dan gaat het wel een tijdje goed maar van beurt tot beurt haalt ie het niet. Er is ook geen geluid verder, dus de drukgroep lijkt me ook niet.....Wie helpt?

sorbix

Geplaatst door sorbix (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Ger , Je zou denken dat de koppelingsplaat versleten is,dan heeft de drukgroep een groter moment te verwerken.
Koppeling slip niet?
Hoeveel km. heeft de auto gelopen?

sorbix (0), 19 jaar geleden

Hallo Jos,
Koppeling slipt zeker niet en het gekke is dat ie af en toe normaal werkt, maar meestal is het toch zoals omschreven. Auto heeft 127000 gelopen.

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Ger , Neem aan dat de heren de verbinding, koppelingspendaal naar gaffel goed hebben nageken.
Zit niets anders op dan koppeling loshalen en goed nakijken.
(denk zelf aan drukgroep).
Bijzondere garage , die de klant op zo'n manier de weg op stuurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.