Citroën Xsara: Startprobleem bij warme motor

Bouwjaar: 2000

Xsara diesel met 75000 km op de klok heeft bij warme motor af en toe het probleem dat de auto wel start, maar niet op het gas reageert.Na een paar sekonden is dat over en reageert hij wel.Dachten eerst aan lucht en hebben voor de zekerheid brandstoffilter vervangen en leidingen gecontroleerd.Bij koude motor is het echter goed, dus lucht lijkt daarmee ook uitgesloten.Andere sleutel geeft zelfde resultaat.Het probleem is moeilijk na te bootsen want het gebeurt alleen als de motor na een rit een kwartier of soms een half uur stilstaat.

Denken zelf om de auto eerst maar eens uit te laten lezen bij de dealer, want onze apparatuur kent wel de Xsara, maar niet dit type.Maar wellicht is er iemand die het probleem herkent en we een tip krijgen.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

WELKE MOTORTYPE DIESEL DW8 - DW8B - XUD9 - XUD9TE - DW10TD - DW10ATED ? INJECTIE BOSCH - DELPHI - SIEMENS ?

Siem Bijman (180) PRO, 19 jaar geleden

Sorry, GOVA, ik had je reaktie niet gelezen, maar het is een XUD9 motortype.Brandstofpomptype weet ik echter niet en heb de klant ook niet meer gesproken na dit bericht op de site.Komt hij weer dan zullen we daar ook even naar kijken.Maar probleem is blijkbaar niet erg vervelend, (we hadden afgesproken om het uitlezen voor hem te verzorgen)want anders had hij zich wel weer gemeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.