Citroën xsara coupe: storing motor lampje op dashbord

Bouwjaar: 1998

beste mensen bij mij blijft er een oranje lampje branden af en toe van de motor dat betekend volgens het boekje iets met de injectie of onsteking maar de auto is voor diagnose naar garage geweest en daar konden ze geen storingen vinden maar is dit een veel voorkomend iets het is trouwens een 1,6 i 8v
alvast bedankt

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

w.beckers11888 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem: controlelampje injectiesysteem knippert.
Bougies vervangen was niet de oplossing.
Volgens mijn garage kan het probleem ook liggen aan:
bobine en verstuiver.

Vandaag ga ik de garage maar weer bezoeken.
Wie weet de oplossing vor dit probleem?

hus104 (0), 18 jaar geleden

hallo willy ff een vraagje je auto doet niet raar ofzo toch alleen dat lampje blijft af en toe branden toch
groetjes

w.beckers11889 (0), 18 jaar geleden

Beste Hus,
Sinds zaterdag merk ik dat de auto heel sporadisch 'wegvalt'. Het lijkt er dan op dat de brandstof toevoer 'even stopt'. Dus er is nu meer aan de hand dan alleen het flikkeren van het lampje. Dit is trouwens link voor de kathalisator. Een continue brandend lampje kan geen kwaad.
Ik rij als test momenteel met een tweede hands bobine (de garage wil me niet op kosten jagen. Over 2 / 3 weken neem ik opnieuw contact op met de garage. Tenzij het probleem zich weer / eerder voordoet. Dan zal de conclusie waarschijnlijk zijn: vervangen verstuivers.

hus104 (0), 18 jaar geleden

het zou kunnen dat het aan de bobine ligt. Bij mij brandt het lampje continu bij de citroen dealer zeggen ze dat er een andere nieuwere type bobine daarvoor is de oude (die ik dus op mijn auto heb zitten) geeft dat probleem. Dus ik rij er gewoon mee door mijn auto doet niet raar ofzo alleen dat lampje brandt af en toe.
groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.