Citroën Xsara: display verlichting

Bouwjaar: 2004

De displayverlichting van mijn Picasso dimt wanneer het licht wordt ontstoken. Wanneer dat overdag gebeurt en de zon staat op het display of je draagt een zonnebril, zijn de gegevens bijna niet meer leesbaar.
Weet iemand of er een mogelijkheid bestaat het dimmen van de displayverlichting te voorkomen?
De koekenbakkers van Citroen (zowel de dealer als de importeur) weten geen oplossing.

PaulKok

Geplaatst door PaulKok (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan het dimmen toch regelen met de dimknop links op het dashbord? Het dimmen kan men alleen instellen wanneer de verlichting AAN staat! Het dimmen zelf gebeurt via DATA -lijnen en is NIET uitschakelbaar, dit ligt vast via software.

Indien de lichtsterkte display op max. staat bij werkende verlichting moet dit toch voldoende zijn.
Ontsteekt je de lichten zelf, of staat de verlichting op automatisch ?
Indien je ALTIJD met verlichting wil rijden is er een programmatie en eventuele oplossing voor je.

Je kan de Bsi herprogrammeren voor Scandinavische landen, daar rijden de overdag met lichten. Wanneer je de wagen start zal na het starten de verlichting automatisch altijd opspringen. Indien de schakelaar verlichting af staat,zal de displayverlichting maximaal staan . Indien je bijkomend de lichtschakelaar aan zet, dan pas zal de display overgaan in de nachtstand.

Het enige wat je dealer moet doen is in het MENU Bsi - modernisering - handmatig updaten - configuratie - de regel "appèlverlichting" "JA" programmeren.

2 minuutjes werk en de moeite om eens te proberen vind ik.
Niet tevreden, dan programmeert de dealer de "appèlverlichting" terug op "NEE".

mvg

PaulKok (0), 19 jaar geleden

Bedankt in ieder geval een antwoord waar ik mee uit de voeten kan. Ik wil inderdaad altijd met gedimd licht rijden (verhoogt de zichtbaarheid en daardoor veiligheid) Naar Scandinavisch voorbeeld. In dat geval is er overdag -in de zon- te weinig licht in het display. De dealer wil wel Scandinavisch programeren maar rekent daar een arbeidsuur voor en eventueel terug programeren dus ook. Indien het dan niet bevalt ben ik minstens € 100,- kwijt. Voor 4 minuten werk?
(Begrijp je nu de term koekenbakkers)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.