Citroën Jumpy: Koppelingskabel schiet los?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD

Hallo,

Ik heb een Jumpy waarvan bij enkele malen achter elkaar de koppeling intrappen je ineens klik hoort en het pedaal vervolgens onderin blijft liggen. De koppeling is op dit moment ontkoppeld. Het lijkt er op dat er een stelmechanisme in de kabel zit die losschiet. De kabel blijft zowel aan het pedaal als op de bak gewoon op zijn plek zitten. Als je het pedaal weer omhoog trekt en dan weer in trapt werkt hij gewoon weer normaal. Heeft iemand van jullie dit vaker meegemaakt? En zo ja kun je hier iets aan veranderen? Of gewoon een nieuwe kabel monteren?

Alvast bedankt voor jullie meedenken.

Groeten, Alfatec

alfatec

Geplaatst door alfatec (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Blade_357 (0) PRO, 16 jaar geleden

Over het algemeen is een nieuwe kabel de oplossing.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

over het algemeen een nieuwe kabel monteren
maar veelal is de koppeling die te zwaar gaat het probleem ofwel de koppeling is versleten

vanDieten (0), 16 jaar geleden

Doordat het druklager en drukgroep aan het inslijten zijn, gaat de bediening steeds zwaarder, waardoor je op den duur door de zelfstel-inrichting trapt. De plaat is vaak nog wel goed. Ik heb bij mijn Picasso 2.0 HDi zelf de drukgroep en druklager vervangen (plaat natuurlijk ook, alles lag toch uit elkaar), waardoor alles weer een stuk lichter ging (de drukvingers waren erg ingesleten!) maar later bleek de kabel toch ook al erg veel geleden te hebben, en nog af en toe door te schieten. Ik zou adviseren om alles ineens te vervangen om latere elende te voorkomen.

veel succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.