Citroën Saxo: Lampje koelvloeistof aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste kenners,

ik heb een Citroen Saxo uit 1996. In augustus raakte ik ineens al mijn koelvloeistof kwijt, bleek de koppakking stuk.
Dat is gerepareerd, maar daarna sprong toch het lampje weer aan. Volgens de garagehouder was dat lucht, want de Citroen blijkt moeilijk te ontluchten. Dat loste zich niet vanzelf op, dus een dag later door de wegenwacht alsnog ontlucht.
Wel werd door beide geadviseerd een nieuwe dop te halen. Ik heb een dop bij sloop gehaald (geen officiele Citroen-dop, maar volgens de handelaar een prima alternatief), maar na enige tijd kwam er toch weer vloeistof uit.

Nu, een maand later, springt mijn lampje na een kilometer of 3 rijden weer aan. Evenals de fan.
Af en toe, als ik wat rustiger rijd, gaat het lampje uit, maar de fan blijft blazen; dat hoor ik zelfs in de auto erg goed.
Maar over het algemeen blijft het lampje branden. Het vreemde is, vind ik als leek, dat de fan toch vrij snel ook weer stopt (na een seconde of 5) als ik de motor afzet.

Ik ben alsnog in afwachting van een nieuwe dop, nu van de dealer, dus nieuw (eind deze week). Tot die tijd durf ik er eigenlijk niet in te rijden. Kan iemand mij zeggen of die nieuwe dop het probleem nu daadwerkelijk gaat oplossen, of is het toch iets anders?

Alvast dank voor het meedenken, scheelt hopelijk een heleboel 'van het kastje naar de muur'!

Sax0 1.4

Geplaatst door Sax0 1.4 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

laat het koelsysteem eens verder bekijken voordat dadelijk weer de koppakking er uit ligt
je geeft aan dat de motor temperatuur te hoog wordt dit duidt mogelijk op een verstopte radiateur een waterpomp die slecht is of een thermostaat die niet goed werkt

Sax0 1.4 (0), 14 jaar geleden

enig idee wat dat kostentechnisch betekent, dat nakijken?

Sax0 1.4 (0), 14 jaar geleden

Dank nog voor het meedenken! Ik heb inmiddels een nieuwe dop en dat lijkt de oplossing te zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.