Citroën Saxo: Lampje Transponder brandt en opnieuw inlezen sleutels wil niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Hallo,

Ik heb het probleem dat mijn Saxo opeens niet meer wilde starten en t lampje van "transponder" bleef branden.
Bij de dealer opnieuw proberen de sleutels in te lezen via computer, maar dit lukt dus niet...
Iemand enig idee wat het probleem kan zijn?

306XSI35

Geplaatst door 306XSI35 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dutchmadonna (0), 18 jaar geleden

Nou komt deze klacht mij deels zeer bekend voor alleen betreft het dan een fiat. Bij ons heb je dan dat het lampje van de sleutelcode blijft branden, ik neem aan dat dit hetzelfde principe is al lampje transponder?? Nou weet ik niet of startonderbreeksystemen allemaal een beetje hetzelfde werken want sleutels inlezen via de computer zegt mij totaal niets. Maar in ons geval was de antenne in het contactslot dus kapot vandaar dat het lampje bleef branden en geeneen sleutel ook maar werkte. Misschien dat peugeot ook zón antenne tbv het blokkeersysteem in het slot heeft zitten?? Want is het inlezen van de sleutels nou mislukt of bedoel je dat de auto nog steeds niet start met die sleutels en is het inlezen in principe wel geslaagd?
Daarintegen ben je bij de dealer geweest dus die zouden zoiets wel controleren neem ik aan?
Of het kan zijn dat dit probleem zo weinig voorkomt dat zelfs de dealer zich geen raad weet.
Succes en ik hoop dat je probleem snel verholpen is.

306XSI35 (0), 18 jaar geleden

Het inlezen was inderdaad mislukt, dat wilde helemaal niet...
De computer gaf aan dat het 2 defecte sleutels waren (zowel normale als reservesleutel)

Ps. en het ging niet om een Peugeot (is nog oude naam), maar Citroen Saxo ;-)

dutchmadonna (0), 18 jaar geleden

dat is wel erg sterk zeg dat beide sleutels defect zijn!! Nieuwe sleutel bestellen zal dan volgens mij ook geen nut hebben. Misschien kun je wat andere dealers bellen met de vraag of deze klacht hen misschien bekend voorkomt omdat jou dealer je schijnbaar ook niet kan helpen? Zo merk ik zelf ook vaak dat de ene dealer je niet kan helpen terwijl de eerstvolgende per telefoon al weet te melden wat er kapot kan zijn. En vervolgens nog gelijk heeft ook.

succes

306XSI35 (0), 18 jaar geleden

Wilde even weten wat iemand als "neutrale" eerste reactie zou geven als eventuele oorzaak.
Wel apart dat jij nu meteen vraagt of de "transponderantenne" van het contactslot misschien niet kapot is, en ze er daar bij de dealer zon 3 uur over hebben moeten doen om daar achter te komen... :-S
(dat was dus namelijk bij mij ook het geval, en wilde even weten of 3 uur niet een beetje ERG lang is om dat uit te vogelen, en aangezien dat jouw eerste gedachte is, lijkt me 3 uur onderzoekskosten gaan betalen niet echt reeel...)

Zal morgen eens wat andere dealers bellen en dit navragen, als zij mij dit antwoord ook geven, ga ik dus echt niet die volledige 3 uur betalen!!

dutchmadonna (0), 18 jaar geleden

Dus het is al gerepareerd? En het was die antenne?!!
Onze dealer heeft gewoon gezegt, luister als we echt alles moeten onderzoeken gaat veel tijd kosten dus wij vermoeden dat het mogelijk de antenne is dus die bestellen we gewoon en monteren we eerst. Werkt dat niet tja dan zullen we alsnog verder moeten zoeken. Maar gelukkig was het die antenne en de beste man (zoon eigenaar en tevens verkoper) heeft dat onderdeel dus zelf met was gehannes op zaterdag voor ons gemonteerd en volgens mijn man koste dat hem toch wel enige tijd en moeite. En we hoefden alleen het onderdeel te betalen!! geweldige service toch!!
Maar zoals ik al zei als deze klacht niet veel voorkomt blijft het voor sommige dealers toch een kwestie van tijdrovend onderzoek. Dus ik zou inderdaad gewoon wat andere dealers bellen met deze klacht en vragen of zij enig idee hebben wat er aan de hand kan zijn. Als dan bijvoorbeeld 2 andere citroen dealers meteen al over die transponder antenne beginnen kun je daar je eigen dealer wel mee confronteren. Bij fiat ging een bepaalde klacht volgensmij pas het dealernetwerk rond als er genoeg meldingen vanuit de werkplaats bij fiat auto nederland binnenkwamen over veelvoorkomende klachten.
Dus als het een zeldzaam euvel is ben ik bang dat de dealer niets van zijn 3 uur arbeid af gaat doen. En ik moet bekennen dat ik (jaren geleden overigens) ca. 6 jaar bij een andere fiatdealer heb gewerkt heb en ik kan me niet herinneren dat ik ooit een werkbon/factuur voor een dergelijke reparatie/vervanging van de antenne heb moeten maken. En in al die jaren bestond dit zelfde startblokkersysteem incl. zelfde sleutels en code kaart etc.
Dus bij ons bedrijf kwam het volgens mij ook nooit voor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.