Citroën Berlingo: led binnenverlichting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu5jp4

Hallo,
Heb niet zozeer een probleem,maar een vraag. Onlangs is in mijn bedrijfsauto,Renault kangoo 1.5dci 2011 een extra binnenverlichting in de laadruimte geplaatst. Het betreft hier een led-strip,ingebouwd bij een inbouwstation voor kasten ed. Hierbij werd de stroom hiervoor rechtstreeks afgetakt van de binnenverlichting. Was hier wel enigzins verbaasd over ivm. de gevoeligheid van electronica van tegenwoordig. Men vertelde mij dat het geen kwaad kon ivm.de geringe stroomafname. Heb ook inderdaad geen storingen.Men had er nooit geen problemen mee gehad.
Nu wil ik zelf graag een dergelijke led-lamp inbouwen achterin mijn Berlingo. Is het mogelijk om ook hier af te takken van de bestaande binnenverlichting achterin? Of moet er een aansturing komen met relais?
Wie kan mij advies geven?

m pijper

Geplaatst door m pijper (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Ledstripjes van maar een enkele watts kun je rechtstreeks aftappen..
Wel op de plus en min letten, een led is een diode dus spanning kan maar 1 kant op .

m pijper (0), 11 jaar geleden

Hallo Christiaan,
Bedankt voor je snelle antwoord. Zal de ledstrip dan rechtstreeks op de binnenverlichting aansluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.