Citroën Xsara: lekkende aandrijfas keringen?

Bouwjaar: 2001

Onlangs is onze koppeling vervangen (lees elders in het forum). Nu schijnt het zo te zijn dat als dit wordt uitgevoerd de krukaskering en aandrijfaskeringen (en de transmisie olie) moeten worden vervangen. Bij mij zijn de aandrijfaskeringen echter niet vervangen en de Ciroen dealer (niet de reparateur van de koppeling)heeft het vermoeden dat deze nu lekken. Iemand hier ervaring mee? en moeten de aandrijassen inderdaad verwijderd worden om de koppeling te vervangen?

the kiwi

Geplaatst door the kiwi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

De aandrijfassen moeten idd worden verwijderd voor het vervangen van de koppeling.
Een dealer zal bij het demonteren en weer monteren van een aandrijfas haast altijd de keerringen vervangen. Dit omdat ze makkelijk kunnen gaan lekken na een dergelijke reparatie. Of deze keeringen lekken is bij een dergelijke versnellingsbak overigens supermakkelijk vast te stellen, dat zie je in één oogopslag. Dus, lekken ze nu wel of niet?

the kiwi (0), 18 jaar geleden

Ja daar ben ik bijna zeker van. De citroen dealer was wel erg stellig en kwam eigenlijk direct na de constatering van de lekkage dat het waarschijnlijk daar aan ligt. Inmiddels heb ik een afspraak gemaakt voor de vervanging ervan. Het blijkt echter niet iets "standaard's" te zijn want de garage waar ik de auto kocht (universele bovag garage)gaf aan dat het bv. niet hoeft bij de meeste japanse en duitse auto's vandaar dat hij het ook niet heeft gedaan bij mijn citroen. Mijn mening is echter dat als je iets los maakt of verwijderd waar een kering of pakking tussen zit je die hoe dan ook dient te vervangen. De garage was echter een beetje verbaasd dat ik dit niet had aangegeven anders had hij het zeker gedaan....wie heeft er nou verstand van auto's hij of ik....maar goed. bedankt voor je reactie. Het geeft mij weer aan dat hij het gewoon had moeten weten.

joost5834 (0), 18 jaar geleden

bij een Citroen/peugeot moeten bij het verwijderen van de aandrijfassen in principe altijd de oliekeerringen vervangen worden. (ze kosten overigens geen drol!/wel als je het naderhand moet doen)

wat ook nog kan zijn is dat de versnellingsbak te vol is gevuld en daardoor "overloopt"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.