Citroën Xsara: motor blijft hoog in toeren lopen

Bouwjaar: 2003

hallo,
het gaat over een xsara picasso 18i-16v van 2003.
deze auto gaat soms onder het rijden verhoogd in toeren draaien en reageert dan ook niet meer op het gaspedaal. als men de auto dan stop zet en opnieuw start is het weer over. storingslampje gaat branden maar met boschkast uitgelezen en hier kwam men niet uit. men dacht aan de EGR-klep. maar was er niet zeker van.
heeft iemand dit wel eens meegemaakt? auto heeft nog maar 40000km. gelopen.
gr. peter

peterh8902

Geplaatst door peterh8902 (5) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik zit de denken aan de gemotoriserdegasklep.is hier de terugroepactie op uitgevoerd (extra beugel) de gasklep gaat trillen en gaat dan op noodloop.gr vtr

peterh8902 (5) PRO, 18 jaar geleden

auto is naar dealer geweest maar ook geen foutcode kunnen ontdekken. extra beugel op gasklep zit erop. wel hebben ze er nieuwe software ingezet. voor de rest moeten we maar even afwachten of het nu opgelost is.
gr. peter

soldaat (0), 18 jaar geleden

Ja, dan heb ik de oplossing. Ik had met mijn Picasso het zelfde probleem al in 2002, net nieuw dus. Diverse keren terug geweest naar de dealer, van alles vernieuwd incl de stappenmotor van het gaspedaal. Ook zijn er diverse pogingen ondernomen om met een nieuw computerprogramma het probleem onder de knie te krijgen, tevergeefs. Na 9 maanden lanceerde ik het voorstel of het niet aan de labdasonde (meet de samenstelling van de uitlaatgassen)zou kunnen liggen. Nee, nee zeiden ze, dat is niet logisch. Toen ik uiteindelijk een rammel in de uitlaat hoorde, bracht ik hem terug naar de dealer. Deze zei dat er in het uitlaatspruistuk een schotje (stervormig) los zat. Hij stelde voor om dit te vervangen. Daarvoor moest het hele spruitstuk los. Ik stelde voor om dan tevens de labdasonde te vervangen. Hij stemde hier mee in. Na de reparatie ervan was het hele probleem verholpen. Nu, bijna drie jaar later doet het probleem zich af en toe voor, maar gelukkig niet meer zo vaak en ook niet als ik de berg af rijd. Zonder reden gaat het toerental dan plots omhoog om vervolgens weer snel te dalen. Vroeger deed hij dat tijdens het rijden en dat is niet prettig. Nu doet hij het af en toe als ik bijna stil sta en de koppeling in heb getrapt. Ik hoop voor jou dat dit het euvel is. Bij de foutcontrole aan de computerapparatuur werd niets geconstateerd. Ik denk dat de labdasonde toevallig net tegen het schot van de uitlaat aan zit, waardoor hij een verkeerde meting doet omdat hij te warm is. Het schot blijft net iets langer warmer dan de uitlaatgassen, de labdasonde registreert dit en stuurt de stappenmotor aan waardoor er meer brandstof wordt ingespoten en het toerental oploopt. Succes ermee. By the way, als men er problemen mee heeft, moet men contact opnemen met mijn dealer in Oosterhout om dit bevestigd te krijgen. De naam van de dealer is: Nima auto's, tel: 0162495625. Laat me via een e-mailtje even horen of dit ook jouw probleem is en of het verholpen is. hansdriesen@zonnet.nl

peterh8902 (5) PRO, 18 jaar geleden

storing deed zich weer voor......auto blijft stationair draaien en reageert niet meer op gasgeven. auto is voor tweede keer naar de dealer geweest en ondanks dat de storingslamp een poos heeft gebrand heeft men geen code uit de computer kunnen halen. er is nu een stangetje bij het inlaatspruitstuk vervangen (weet nog niet precies hoe of wat) en voor de rest maar weer afwachten of het hiermee opgelost is.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als het lampje gebrand heeft moet er een code opgeslagen zijn.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft de auto een gaskabel of is het er met een "elektrische" gaspedaal ?

peterh8902 (5) PRO, 18 jaar geleden

het volgende is laatste keer gebeurd :
gaspedaalstand gecontroleerd en doorgemeten.
stang inlaatspruitstuk gemonteerd (verdelersteun)

auto rijdt tot nu toe probleemloos rond.

we wachten af......ze wisten bij citroen dealer nog niet zeker of dit het euvel was.

Gerard3557 (0), 18 jaar geleden

Heb je de bougies al gecontroleerd op juiste type? Deze kan de verbranding beinvloeden en de vervroeging gaat hierop reageren en kan het toerental blijven hangen/ aangestuurd worden. Er wordt dan ook geen storing opgeslagen er is immers niets fout, hij regelt hierop af.

peterh8902 (5) PRO, 18 jaar geleden

de auto rijd nu enkele weken zonder problemen rond dus we gaan er vanuit dat het probleem hiermee opgelost is ....iedereen bedankt voor het meedenken !!!!!
gr. peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.