Citroën Xsara: piepende (jankende) koppeling Piccasso

Bouwjaar: 2000

Mijn Picasso, HDI, heeft onlangs, preventief (de krukaskering moest nl. vervangen worden) een nieuwe koppelingsset (= plaat, drukgroep en lager) gekregen. Sindsdien piept deze. Het is 100% zeker niet de V-snaar. De eerste paar dagen na de reparatie was er niks aan de hand. na enkele dagen piepte (eerder janken...alsof er een hond onder de kap zit) de koppeling na het ontkoppelen. Hoe harder ik rijd hoe hoger het gejank eerst zachtjes maar inmiddels hard en ook bij een ingetrapte koppeling. Als de motor warm is is het geluid weg. De Citroen garage gaat er nog naar kijken maar zo mijn verhaal aanhorend heeft hij het vermoeden dat het lager niet is vervangen...
enig idee wat het zou kunnen zijn....verkeerd gemonteerd of toch een versleten lager wat niet is vervangen??

the kiwi

Geplaatst door the kiwi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 18 jaar geleden

Weet je zeker dat het de koppeling is?? Probeer eens als je aanjager het wel normaal doet deze gaan ook vaak stuk en gillen dan ook bij vlagen enorm!!

the kiwi (0), 18 jaar geleden

Gepiep is inmiddels verdwenen....raar maar waar...we vinden de auto wel trillen als er met slippende koppeling weg wordt gereden. dat deed ie daarvoor nooit.Het piepen was 100% zeker de koppeling, geen twijfel over mogelijk...maar wat het precies geweest is, geen idee! Tijdens een snelweg rit raakte ik vorige week wel het beschermschild onder de motor kwijt. deze was na het vervangen van de koppeling blijkbaar iet goed vast gemaakt. Een aardige citroen dealer (Reusink, enschede) heeft het er weer netjes kosteloos voor me opgezet maar ontdekt wel olielekkage onder de auto. Waarschijnlijk transmissie olie die lekt bij de aandrijfas keringen....deze blijken niet te zijn vervangen bij het vervangen van de koppeling....moet dat dan????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.