Citroën Ax: loopt niet

Bouwjaar: 1990

ik heb een citoen ax en loopt niet ik heb ondertussen alles vervangen comp,alle relais volgens mij,lambda sonde,maar asl het contact aan doe dan hoor ik de pomp niet zelfs de dealer stuur me een verkeerde kant op wie kan mij helpen ik ben al een week bezig en zit vast gr donny

donny

Geplaatst door donny (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Overbrug even het stuurrelais van de ecu en de pomprelais. Dan weet je zeker dat de ecu en pomp spanning krijgt. Ga dan kijken of je bobine vonkt en de injectoren inspuit.

Succes
J Brand

donny (0), 18 jaar geleden

als ik een plus op de pomp zet dan doet ie t maar dan geeft ie t niet vrij in de carb als ik die dan ook een plus geef dan loopt ie wel maar dan is t net alsof ie verzuipt, en waar zitten al die relais ,waar zit het inspuitings relais alvast bedankt

donny (0), 18 jaar geleden

het bouwjaar van de ax is 1993

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Geef even precies je type, en motorcode even door. Dit i.v.m. de meerdere motoren/systemen die er in je ax kunnen zitten. Verder als ik het goed heb, heb jij een electische brandstofpomp, dan heb je te maken met een motormanagement. Nu lees ik dat je een plus op de pomp hebt aangesloten maar ook op je gasklephuis {jij noemt dat je carburateur maar dat is het niet}. Daar zit een injector in. Als je deze injector continue aan stuurt dan verzuipt de motor ja dat klopt maar dat is niet de bedoeling. Je systeem en pomprelais zitten in 1 kastje gemonteerd en als je voor je ax staat dan zit hij links in de motorruimte tegen de wielkuip gemonteerd, onder de ecu{computer}.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.