auto
close

Word Nu Gratis Lid van Problemcar.nl! 🚗💡

👉 Waarom lid worden?

Klik hieronder en word vandaag nog GRATIS lid!

Gratis lid worden

Citroën Xantia: LPG G3 probleem

Bouwjaar: 1998

Ik heb een rotprobleem met LPG. De volgende symptomen: bij een koude start start de auto direct, schakelt ook gelijk naar LPG. Accelereert goed, alleen bij een constante snelheid gaat hij 'hikken', waardoor de auto helemaal heen en weer schudt. Verder hoor je soms een plofje in de uitlaat bij stationair en trilt de motor een beetje (ook bij stationair), er zit een hele lichte onbalans in, de laatste twee symptomen zijn er soms, soms merk je helemaal niets. De LPG specialist heeft de verdamper vervangen en de injector (AG DGI), daarna was het probleem geheel weg, maar naar verloop van tijd komt het gewoon weer terug. Gisteren hebben we de "inleer" waarden weer origineel gezet, maar toch was het probleem weer aanwezig. De specialist verdenkt de lambda sonde. Bij benzine heb ik echter geen enkel probleem en tijdens gewoon rijden is er niets te merken aan de auto als hij eenmaal warm is. Rara, wie weet raad, ik ben in staat de LPG installatie te verwijderen.

Geplaatst door

OBaack (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hoi,



Laat de lambda-sonde eens doormeten, kan zijn dat ie op benzine wel goed rijdt en op gas minder, lpg reageerd heftiger dan wanneer de auto op benzine rijd.

Wat voor motor zit er in de Xantia?

citroerik 0
badge

21 jaar

Er zit een 1.8 16V motor in. Verder rijdt hij prima, geen aanwijzingen dat er meer aan de hand is dan een lullig iets. Behalve dan de lichte onbalans in de motor bij stationair (op benzine en op LPG).

OBaack 0

21 jaar

Ik heb een Xantia van 1996 1.8 16V LFY motor met AG inbouw G3. Mijn wagen had soortgelijke klachten. Deze rijdt na het vervangen van de Lambda Sonde weer goed. De auto reed op benzine prima maar op gas was het 3 keer niks. De uitstoot

van Co2 was ook mis, geconstateerd bij APK.

Gert Luttje 0

21 jaar

Is het makkelijk zelf te doen zo'n lambda sonde vervangen ?? Dan denk ik erover om maar eens het mooie groningen op te zoeken, heb je een telefoonnummer voor me ??
Onno

OBaack 0

21 jaar

Kijk ook eens naar de "stappenmotor" , deze regelt het stationair toerental en wil nog wel eens stuk gaan.

Tom11530 0

21 jaar

De stappenmotor regelt de luchttoevoer, maar als die kapot is, slingert het toerental stationair, mijn motor maakt schokkerige bewegingen tijdens stationair draaien... dit ligt niet aan de stappenmotor.

OBaack 0

21 jaar

De lambda Sonde is zelf makkelijk te vervangen. Heb ik zelf ook gedaan. Wel zat dat ding behoorlijk vast. Als je over je motor heen kijkt dan zie je het ding al zitten. Zit op de uitlaat vast geschroefd. Met een steeksleutel kun je deze losdraaien (linksom). Zit met een stekker vast die natuurlijk eerst los moet. Maar dat kun je volgen vanaf de Lambda Sonde.



De lambda Sonde kun je laten meten middels een computer checq bij een Citroen dealer. Zij kunnen dit uitlezen. Ze schakelen de auto dan van benzine op gas en zien dan verschil. De lambda sonde doet niets anders dan continu meten wat de uitlaatwaarden zijn en geeft deze waarden door aan de computer die dit weer bijregelt. Als de lambda sonde niet meer goed functioneert dan loopt je auto slecht.

Gert Luttje 0

21 jaar

OK, ik heb nog de volgende test gedaan. Heb voor een minuut of vijf de accu kabel losgenomen, daarna weer erop, weggereden en tataaaa, geheel mooi motor gedrag, geen gestotter, niets. Zoals het hoort. Heb nog geprobeerd de lambda sonde los te draaien, gaat lastig, kan er niet gemakkelijk bij. Vriend van me heeft een brug, ga het daar nogmaals proberen. Overigens motor starten zonder lambda stekker erin maakt niets uit. Ben er ook achter gekomen dat als je met warme motor op benzine gaat rijden, daarna weer op gas, dat hij erg gaat inhouden/stotteren. Ik denk dat ik het erop waag.

OBaack 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.