Citroën Zx: Lucht In Remsysteem

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Ik heb een kennis die een ZX 19 Volcane bezit, en het volgende probleem heeft: De ZX Krijgt om de zoveel tijd (gem. 5 dagen) steeds weer lucht in het remsyteem. Er is al een nwe hoofdremcilinder en nwe rem-schijven + Blokken Achter gemonteerd(voorste remmen ook goed natuurlijk), en hij lekt nergens rem-olie, en als je net ontlucht hebt verlies je ook geen pedaal druk, dit gebeurt pas na ca. 5 dagen dan trap je er langzaam aan doorheen.
Heeft iemand dit ook meegemaakt ? of heb je een goed idee ?

Onze (goeie) ideeën zijn op :-(

BX16V.COM

Geplaatst door BX16V.COM (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën ZX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Misschien net een stuk nieuwe remleiding gemonteerd? Zoja, dan zit hier de oorzaak.Oplossing is dan ook eenvoudig, door hem anders te monteren , zodat er geen verticale bocht in zit.Hier gaat nl. de lucht zitten.

BX16V.COM (0) PRO, 19 jaar geleden

Zoals Ik al zei na het ontluchten is het pedaal normaal hard en als er lucht in zou zitten zou het pedaal nooit hard worden dan blijft hij "sponzig"... en er zijn trouwens ook (nog)geen leidingen/slangen vervangen.
De volgende stap wordt het vervangen van de 2 kleine stukjes flexibele remslang die op de de achterste remklauwen komen, aangezien de lucht steeds achter terug keert.
To Be Continued...

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Zou je inderdaad zeggen Lennart, maar als er wel een nieuw stuk remleiding onder is gekomen met een bocht omhoog , dan heb je na het ontluchten een goede remwerking en is het pedaal hard.Na een paar dagen komt er langzamerhand lucht in.Dit is echt geen flauwekul verhaal, want wij hebben dit toevallig nog meegemaakt.Dus let daar toch eens op.

Ronald3871 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo,
Lucht kan ook spontaan ontstaan drrr een trillend zuigertje
in rem- of koppelingcilinder. Eea. kan ontstaan door kromme
schijven of een trillende koppeling.
Groetjes en succes

pvdveen (0) PRO, 19 jaar geleden

remvloeistof al vervangen in het hele systeem? zit er ook een remdrukbegrenser achter onder?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.