Citroen C4 Picasso 2008: melding storing/service

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Goede morgen allen,
Ik zou graag willen weten wat mogelijk de oplossing zou kunnen zijn.
Ik Krijg regel matig de melding: stop service: automatische handrem storing meteen de volgende melding storing abs/ ... drie letters gaat te snel en daarna storing rds/... en de laatste storing automatische versnellingsbak, dit gaat achter elkaar, de auto is dan alleen met de flipper te bedienen, meestal doe ik dan bij de eerste gelegenheid het contact uit , daarna starten en alles is weer normaal?? wie o wie wil en kan hier de van oorzaak aanwijzen. km stand is 244590 km auto verkeerd in goede staat wat er aan gedaan moest worden is er aan gedaan, bovendien hoe raar ook ik wil hem niet kwijt. Vriendelijke groet Willem.

wwf36f

Geplaatst door wwf36f , lid sinds 5 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

Zonder foutcodes is er weinig van te zeggen. Dus alle betrokken systemen laten uitlezen.
Dat uitlezen dient wel te gebeuren met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur.

wwf36f, 2 weken geleden

Ik kan geen foutcode terug te lezen in het display er staat niks, Bovendien en ik wil absoluut geen bed weter zijn, maar het is 5 weken geleden ook gebeurd zijn 7 foutcodes verwijderd, nieuw programma in geleerd en plotseling is dit er voor in de plaats gekomen vorig foutcodes wezen op versleten koppeling deze is 60.000 km oud, stuur automaat idem dito, ik zou graag weten bij, of hoe een en waar welk onderdeel hier de oorzaak van is.
Bij voorbaat vriendelijke groet, voor de genomen moeite

oldford PRO, 2 weken geleden

Dan zul je toch echt de foutcode(s) moeten laten uitlezen door een (andere) dealer. Er is in ieder geval meer aan de hand dan alleen een versleten koppeling. De handrem functie staat daar geheel los van.
Dit konden wel eens meerdere storingen zijn.

wwf36f, 2 weken geleden

Dank, zal je raad ter harte nemen, en nogmaals ergens een dealer zoeken die, genegen is om er aandacht aan te besteden, juist omdat deze 4 meldingen zo snel en in een reeks op display verschijnt, vergeef mij mijn eigenwijsheid en logica, denk ik dat het uit een regel/schakel unit zou moeten komen. zodra ik iets weet of dealer heb gevonden laat ik het weten. vr:gr Willem.

Beste antwoord, geplaatst door wwf36f, 1 week geleden

Zo even bij praten, Uw raad ter harte genomen en bij een garage langs geweest, heeft de auto uitgelezen, gaf aan rechter voorwiel sensor stuk. is vervangen, storing is tot nu toe niet meer voorgekomen. moet mij van het hard, dat je wel een garage moet hebben die serieus de tijd neemt, want het was niet een twee drie duidelijk waaraan het lag, nog maar even de melding herhalen; storing autom-handrem, storing esp/asr, storing abs,
storing autom versnellingsbak, dit achter elkaar. Desondanks bedankt voor de hulp, alle beetjes helpen Vriendelijke groet, Willem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.