Citroen C4 Picasso 2012: tikkend relais bij inschakelen Achterruitwisser

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Sinds enige tijd hoor ik een tikkend geluid van een relais in de zekeringenkast onder het stuur. Dit is niet altijd het geval maar bij bijvoorbeeld bij het remmen of achteruit rijden. Ook gebeurd het bij het inschakelen van de achterruitverwarming. Het lijkt er op dat bij stroomverbruik aan de achterzijde van de auto dit euvel zich voordoet. Wat me ook opviel was dat tegelijkertijd met het tikkend relais het motortje van de achterruit wisser een beetje heen en weer beweegt alsof het zijn neutrale positie niet kan vinden. Zodra ik de stekker van de motor van de achterruiten wisser verwijder is het probleem verholpen. Ik heb dan natuurlijk alleen geen werkende achterruiten wisser meer. De oorzaak lijkt dus te moeten worden gezocht in het motortje of de stroomvoorziening die er heen loopt. Bij een draadbreuk zou ik denken dat er een functie niet werkt. Dit is echter niet het geval. Alles werkt gewoon. Als de ruitenwisser in bedrijf is hoor je ook geen tikkend geluid.
Het motortje heb ik al een keer vervangen door een ander exemplaar maar dit geeft hetzelfde probleem. Ook heb ik aan een missend massa contact gedacht en provisorisch een extra massa draad getrokken rechtstreeks van de massa draad van de ruitenwisser motor naar een massa aansluiting aan de voorzijde van de auto. Dit werkte jammer genoeg ook niet. De gemeten spanning aan de achterzijde van de auto bij ingeschakelde apparaten zoals de achterruitverwarming ligt gewoon tegen de 13 Volt. Is er misschien iemand die een idee heeft wat dit zou kunnen zijn en eventueel een suggestie heeft ?

Frens57

Geplaatst door Frens57 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.