Citroën Citroën Evasion: Motor loopt niet stationair

Bouwjaar: 1994

Citroén Evasion uit 1994 slaat af als ik voor een stoplicht sta.
De stappenmotor is vervangen door een nieuwe.De auto heeft toen een week of 3 goed stationair gelopen.Nu slaat hij weer af bij loslaten van het gaspedaal.Soms regelt de stappenmotor het toerental moeizaam bij.Dit afslaan gebeurt bij warme motor.Als de motor nog niet op bedrijfstemp. is dan loopt het stationair toerental te hoog(2000 toeren).Kortom het toerental neemt bij loslaten van gaspedaal af tot bijna 0 en soms wordt het weer opgeregeld tot 850 toeren,maar meestal slaat de motor af.
Wie weet hoe deze storing verholpen kan worden?
N.B. vervangen zijn dus de stappenmotor , de distributieriem en de boegie's plus bougie kabels (door citroén garage).

Het probleem is verholpen door een reset van de computer. Dit is gedaan door de + kabel van de accu 1 uur los te koppelen.

André337

Geplaatst door André337 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alie289 (0) PRO, 19 jaar geleden

is de gaskleppositiesensor wel goed? ook omdat hij koud te hard loopt zal dat het probleem wel eens kunnen zijn als de computer geen goed stationair signaal krijgt gaat hij ook niet stationair regelen. succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.