Citroën Xsara: Motor "ontploft"

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Nou ja, zo erg is het nu ook weer niet. Maar toen ik van drie weken vakantie met de camper weer thuis kwam, wilde mijn vrouw de Picasso weer van de oprit afrijden. Ik zat nog even in de camper te wachten tot dit gebeurd was toen ik plotseling een hevige knal hoorde. Ik rende naar de auto en ik trof mijn vrouw ietwat verbouwereerd aan. Ik dacht in eerste instantie dat ze vooruit door de garagedeur was gereden maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Ik heb de auto eerst grondig onderzocht, maar kon niets vinden. Ik heb hem toen alsnog op straat kunnen zetten. Maar wat kan nu toch deze vreemdsoortige "explosie" veroorzaakt hebben? Sinds dit accidentje heb ik ook een probleem: als ik terugschakel van 4 naar 3 gaat de auto plotseling stotteren. Zou mijn boordcomputer ontregeld kunnen zijn of is er in het inlaatspruitstuk iets defect gegaan? Wat kunnen de gevolgen zijn van zo'n knal en wat belangrijker is: wat is de oorzaak?
Ik weet niet waar nu precies die knal vandaan kwam, of uit de motor of uit de uitlaat. Zou het kunnen dat toen ik de auto voor de vakantie op de oprit zette er nog onverbrande gassen zijn achtergebleven die na het starten tot ontbranding kwamen? Ik zie uw antwoord graag tegemoet. Hans

soldaat

Geplaatst door soldaat (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit is 'n vaker voorkomend iets bij Citroen. Gebruik de "zoekfunctie' rechtsboven in het scherm maar eens bij de rubriek "Citroen". Het is reeds vaker besproken hier op deze site.
Waarschijnlijk is het kunststoffen inlaatdeel uit elkaar gebarsten.
Vervangen en verder rijden. Waarschijnlijk gebeurt het nooit weer.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.