Citroën Jumper 2006: Motor valt uit na schakelen en optrekken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2178, Vermogen (kw): 77

De Motor van mijn Citroen Jumper 33MH 2.2 hdi uit 2006 valt op onvoorspelbare momenten uit tijdens het rijden. Sinds ik deze bus in bezit heb heeft dit probleem in 10k km zich ongeveer 10x voorgedaan.
- Wanneer: na terugschakelen en gas bijgeven op een moment dat er meer power gevraagd wordt, bijv. bij en helling, een oprit, na bocht, maar waarbij wel tijdig is teruggeschakeld, dus een niet té laag toerental.
- Nadat weer gas wordt gegeven duurt het ongeveer 2-4 seconden voor de motor afslaat.
Overige kenmerken:
- Koude start gaat altijd goed, probleem ontstond in alle gevallen minimaal na 30 min rijden
- Na het uitvallen van de motor kon in 7 van de 9 gevallen direct worden herstart en probleem was weg. In twee gevallen waren meerdere pogingen nodig om te herstarten waarbij tussen de 1 na laatste poging en laatste poging minimaal 8-10 min rust was.
Dit probleem heb ik na 5x uitval laten onderzoeken. Uitlezen gaf geen errors of bijzonderheden. De luchtmassameter werd verdacht en is vervangen maar heeft geen resultaat opgeleverd. Heeft iemand een idee in welke hoek de oplossing gezocht kan worden?
Alvast hartelijk dank!

Otiz

Geplaatst door Otiz , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

De symtomen komen enigzins obereen met een onderdeel dat warm nite meer goed functioneerd.
Meestal is dat de krukaspositiesensor, maar het kan ook b.v. de nokkenassensor of de motorcomputer zelf zijn.

Heb je in de gevallen dat je lang moest wachten daarna weer 30 minuten of langer gereden?

Als het weer voorkomt kun je proberen om de betrokken onderdelen (1 voor 1) af te koelen met perslucht of koudspray. Gaat het weer aanslaan dan sneller dan heb je het defecte onderdeel gevonden.
Of als alternatief de betrokken onderdelen (1 voor 1) verwarmen met een föhn en dan kijken of de motor afslaat.

Otiz, 1 maand geleden

Hi Oldford, dankjewel voor je reactie. In de gevallen dat ik 10 min moest wachten, heb ik gewoon langer dan 30 min gereden. De moeilijkheid is dat het uitvallen van de motor niet reproduceerbaar is, ik kan het euvel niet oproepen. Dat maakt detectie lastiger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.