Citroën Evasion: motormagementlampje brand soms motor houdt soms in

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Af en toe gaat het motormanegement lampje branden en is er niets aan de hand, andere keren houd de motor in als dit lampje brandt. en kom
ik niet boven de 3000 rpm.
Bij uitlezen geeft hij een storing van de luchtmassameter aan, deze al 2 x vervangen voor een (tweedehands) exemplaar, met na verloop van tijd hetzelfde effect.
Als de stekker van de luchtmassameter er uit wordt getrokken houdt de motor niet meer in (noodloop?)
Als de stekker wordt teruggeplaatst werkt het meestal weer een tijdje goed en is het lampje uit (soms ook na het loshalen van de accupool)
Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar ook gaat de airco soms pas na enige tijd in werking, en blijft het daarna doen
iemand een idee wat dit kan zijn?

daanb

Geplaatst door daanb (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

lmm defect, monteer eens een NIEUWE

daanb (0), 12 jaar geleden

beste renaultmonteurtje,
Denk je echt dat ik tot twee maal toe een defecte lmm (gekocht via onderdelenlijn) heb gekregen? Hoe kan het dan dat hij het soms wel en soms niet doet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.