Citroën Evasion: Olieniveau versnellingsbak

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,1d12

Raar maar waar, ik vind geen niveaustop om het oliepeil van de versnellingsbak na te zien. Normaal zit er aan de linkerzijde een stop evenwel niet op dit exemplaar. Iemand een idee ?
Alvast bedankt !

sibleyras

Geplaatst door sibleyras (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

nu dacht ik toch echt dat de vuldop achter het linker voorwiel zat...
zit er op de zijkant van de versn.bak zo geen carter-achtig deksel dat helemaal vast zit met kleine bouten, behalve één bout van 19...?

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Aan de achterzijde op het differntieel gedeelte.Kun je alleen bij als ie op de brug staat.Succes.

sibleyras (0), 12 jaar geleden

Het hele differentieel afgezochy maar niks gevonden wat zou kunnen overeenkomen met een niveaudop. Soit, gewoon al de olie afgelaten en nieuwe ingedaan. Hoeveelheid volgens constructeur. Zal er het dichtste bij zijn.
Het valt wel op dat vele Evasion en 806 problemen hebben met de synchroonringen...Het niet eenvoudig kunnen controleren van het oliepeil in de boite zal wel eens de oorzaak kunnen zijn..
Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.