Citroën Bx: motormanagmentlampje brand

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Ik rij een 1.9 TZI, sinds kort gaat bij stationair draaien het m.m.lampje aan. Als ik dan een beetje gas geef gaat deze weer uit. Bij hogere snelheden, en neem dan gas terug gaat hij heel even aan en bij helemaal gas los gaat hij constant branden.
Ra ra wat is dat.

Mvg Arjen

arjen617

Geplaatst door arjen617 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou lambdasondeverwarming kunnen zijn,maar lees eerst de storingen maar eens uit.

arjen617 (0), 19 jaar geleden

DAt uitlezen is best leuk maar de aansluiting waar de auto mee uitgelezen moet worden zit er niet of zit ergens anders, maar waar? Het is een TZI uit 1993

citroen23 (0), 19 jaar geleden

heb ik ook gehad..........vervolgens een andere lamda-sensor erin en klaar is kees
schijnt dat je 'm ook kan renigen door 'm heet te stoken zodat de kop weer schoon wordt.maar aangezien je 'm met een bako/steeksleutel er zo kan uitdraaien bij een sloop bx is dit een goed(koop) alternatief

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is een groene tweepolige stekker,kijk maar langs de kakelboom bij de motormanagementcomputer.

PayDay (0), 19 jaar geleden

Een vriend van mij rijdt in een BX 19 TZI die NIET uitgelezen kan worden... (zegt de dealer)
Stekker lamdasonde zit bij de rechterveerpoot!

arjen617 (0), 19 jaar geleden

Hoi
was ik weer ik heb mijn lambdasonde vervangen, het probleem heb ik nog steeds, wat zou het anders kunnen zijn.

Groeten,
arjen

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Krijgt de lambdasondeverwarming wel stroom? Controleren met spanningzoeker (met een lampje). Wat is de motorcode?

arjen617 (0), 19 jaar geleden

hoi,
Volgens mij is het een ddz blok?

Groet,
Arjen

citroenmonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Lees het motormanagement eerst maar eens uit. De stekker zit NIET bij de mm computer (onder de rechter voorstoel). Het is wel een groene tweepolige stekker die hangt aan de kabelboom rechts voor in de auto onder de motorkap. Deze auto is gewoon uit te lezen!! Zelfs de parameters van de signalen zijn te zien. Zomaar lukraak vervangen van onderdelen lijkt mij een waste of time and money. Succes.
Motorcode staat op een plaatje voor op het motorblok. Moet iets van bdz zijn. in ieder geval 3 letters.

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Arjen,Weet je nu al of je lambdasondeverwarming wel werkt?

arjen617 (0), 19 jaar geleden

De lambdasonde verwarming doet netjes wat hij doen moet.
Motorcode is ddz.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

DDz motor is niet uit te lezen met de 2 polige stekker,die heeft hij namelijk niet. (geen zelfdiagnose) Dit is een fenix inj. systeem. Als je naar een citroen dealer gaat die al lang dealer is (minstens 15 jaar) kan hij hem wel uitlezen ,hij heeft als het goed is nog een kleine zwarte testkast,de naam daarvan ben ik even vergeten. Daar lukt het wel mee, je moet dan nl.een tussen stekker op de inj. computer zetten, de auto laten draaien,de testapp. slaat dan wel de storing op.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

weet je zeker dat het lampje wat gaat branden van het motormanagement is ? Volgens mij heeft een ddz motor er namelijk geen.

wullumpie (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze motor heeft een Fenix 1B injectie/ontsteking.Deze injectiesystemen hebben geen geheugen en slaan dus geen storingen op. Je kunt wel de oude ELIT testkast aansluiten dan gebruik je het geheugen van de ELIT ,en kan dan ook storingen uitlezen. maar ik zou eerst eens die groep stekkers die van de motor naar de carrosserie er tussenuit halen en alles doorsolderen,en alle massaverbindingen(geoxydeerde massaogen zijn de bron van veel storingen)controleren. Ik heb ook wel eens bij zo,n fenix injectie problemen gehad met inhouden, en dat kwam door interferentie op de bedrading van de toerentalsensor, die draden zou ik zo rechtstreeks mogelijk naar de computer(dus zo kort mogelijk)doorverbinden. En als je nog zo,n blikken siemens toerentalsensor hebt,die als eerste vervangen. succes

arjen617 (0), 19 jaar geleden

Daar was ik weer na een hoop gevloek getier en prutsen verder maar opeens was het lampje weer uit wat het is is mij nog niet bekend maar goed dank jullie wel voor het meedenken.

groeten Arjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.