Citroën Xantia: Na koprevisie niet meer lopen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 8v

Hallo probleemoplossers,

Mijn Xantia was weer eens toe aan een koprevisie (lekke koppaking inderdaad op gas moet je koken jaja...) Nieuwe kleppen, zittingen de hele rattaplan.
Na koprevisie alles weer gemonteerd behalve luchtfilter en slangenbende om even te zien of alles dicht is. Na 3 tellen aanslaan en lopen welliswaar niet top maar gezien alle vacuumslangen ect nog los niet vreemd. Ik zag een benzine lek bij de toevoer slangtule dus ik hem uit gezet en inlaat weer los en kijken of ik een lek zag maar geen scheuren of lekke pakkingen (alle pakkingen nieuw) gevonden. Alles weer in elkaar gezet maar nou loopt ie niet meer. Ik heb benzine en vonk.

Ik zit te piekeren waar ik moet zoeken maar weet het zo gauw niet ... distributie? ik heb alles vergrendeld en toen gesteld maar ik hoor wel eens dat de krukas poulie kan verschuiven t.o.v. van het bevestigingspunt door die trillingsdemping. Maar hij liep eerst wel dus dat zou toch vreemd zijn is het niet. Ik heb even gekeken wat de posities van de zuigers zijn als nokas en krukas vergrendeld staan en deze staan alle zo op het gevoel (lasdraadje door het bougiegat) op gelijke hoogte zo halverwege. Is dit de juiste positie?

Het lekken van benzine ergens in het inlaatspruitstuik bij de aanvoerslang lijkt wel of ie zijn benzine terug gooit .. druk in het inlaatspruitstuk misschien? Komt dit iemand bekend voor? Gewoon op de druk van de pomp lekt ie niet maar wel als de motor gaat lopen ook al over de starmotor(want hij doet het immers ff niet nu)

Misschien herkent iemand de beschreven situatie en heeft een gouwe tip want ik word het Citroentje knap zat zo onderhand. Ik heb hem maar een paar weken maar lig er meer onder als dat ik er in zit ;-)

Gr Jaap

jaboV

Geplaatst door jaboV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaboV (0), 16 jaar geleden

Ik ben een beetje oliedom helaas ... ik had e.e.a. verkeerd aangesloten. Tot lering en vermaak; Ik had bij het demonteren van het thermostaathuis ook de bobine losgehaald en afgetekend maar kennelijk ietsje slordig want ik had hem op zijn kop terug gemonteerd en dan staan de bougiekabeltjes op de verkeerde pool ...bloos....
Maar goed hij doet het weer en misschien dat ooit iemand die dezelfde fout maakt er iets aan heeft ;-)

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.