Citroën Xm: occasion XM

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

Goeidag allen,

Wou vragen of iemand weet wat voor bekende problemen er zijn bij een Citroen Xm 2.0 turbo (1993). Heb er namelijk een op het oog en wil er graag een kopen waarbij die problemen wat minder zijn. Kan iemand vertellen of hij bekende problemen proefondervindelijk heeft waargenomen, maw of iemand ervaring heeft met deze auto? En verder is het natuurlijk erg belangrijk om te omschrijven hoe ik die problemen kan herkennen. De wagen die ik op het oog heb heeft maar liefst 175dkm op de teller dus heteen en ander zou versleten kunnen zijn.

Bij voorbaat dank,

Jasper

jasper52

Geplaatst door jasper52 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de katalysator defect de veerbollen controleren op werking stand van de achterwielen de lagering kan versleten zijn (bij inveren kraken ) controle of bij intrappen van de koppeling of deze zwaar gaat zo ja koppeling versleten verder de normale punten controleren

mcitr. (0), 16 jaar geleden

De latere bouwjaren (type 2) zijn vrij probleemloos. Type 1 heeft ook met de hydroliek nog wel eens een probleem. Kijk daarom of de auto goed droog is en of alles werkt wat electrisch is. Ook of hij op de goeie hoogte staat en als je achterop de trekhaak gaat staan hij snel de rijhoogte corrigeert, en of ie dat ook weer doet als je eraf springt.
Verder idd de normale punten. Lekkere auto hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.