Citroën Xsara: olielampje brandt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

klein maar lastig probleem,het olielampje brandt bij het kontakt aanzetten,maar geeft niet aan dat het olieniveau te laag is. Sensor stuk? Welke sensor ,want er schijnen er 2 te zijn,en waar kan ik welke vinden. ik heb een steker gevonden ,naar beneden gericht en een sensor horizontaal met een schuifklem.Als ik die eraf haal,vallen mijn signaallichtjes deels uit.Wie geeft licht in dezen? Alvast bedankt

leon10

Geplaatst door leon10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is het olieniveau dan daadwerkelijk te laag ?

Boven staat olielampje brand niet ? je bedoelt toch niet het olie DRUK lampje ?

Gr Stefan

leon10 (0), 14 jaar geleden

het olieniveau houd ik op peil,maar als het te laag wordt krijg ik geen signaal op het dashboard,ik neem aan dat het oliekannetje moet gaan branden.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

gewoon ouderwets met de hand peilen en je niet zo blindstaren op die electronica..

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zit geen nivo herkenning op de Xsara Picasso (hoogstens de Exclusive, maar hier twijfel ik ook aan). ;), olie kannetje is voor de olie DRUK!



Type 2 heeft wel nivo herkenning maar dat gaat als je hem op het cotact zet dan zie je een aantal blokjes, deze zijn voor het nivo (alleen Exclusief uitvoering)

leon10 (0), 14 jaar geleden

jullie hebben me geweldig geholpen,ik weet nu hoe ik het op moetlossen,bedankt,groet leon

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En hoe ga je het nu oplossen Leon ?

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.