Citroën Xsara Picasso: oliepeilstok

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 8v

Enkele maanden geleden heb ik deze auto aangeschaft.Naast wat andere mankementen,was ook het laatste stukje van de oliepeilstok afgebroken.Nieuwe peilstok gekocht.Na enkele dagen stond dat laatste stukje kunststof krom en valt er niet mee te meten.Het hele stuk zit steeds vol met olie, terwijl ik bij het verversen expres een kwart liter minder in heb gedaan.Ik meet nu met een stukje staaldraad en dat gaat goed.Mijn vraag nu is,is dit exemplarisch of hebben alle picassos daar last van.
Heeft iemand een idee om een andere peilstok te gebruiken.Bij citroen hebben zij alleen deze.
Ik hoor het graag.
Ferry

ferdinand

Geplaatst door ferdinand (60) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Niemand.
ferry

ferdinand (60), 11 jaar geleden

eg ni
ferry

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

kijk eens naar beschadiging van de carterdeksel
je weet zelf dat dat niet normaal is
dan weet je ook dat je verder onderzoek moet gaan verrichten
over het hoe en waarom boven water te krijgen

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,
Ik heb gekeken,de carterpan mankeert niets.Ik zie nu pas ,dat het buisje van de oliepeilstok in een haakse bocht loopt.IK begrijp nu dat het dikke kunststof stokje de zijkanten raakt en dan blijft er wat olie aan hangen.Dat is niet handig ,want dan kun je niet erg lekker peilen.het zal wel duidelijk zijn,dat dit mijn eerste Citroen is.
Ferry

picasso sx (0), 11 jaar geleden

Ferdinand, ik heb ook bij mijn (destijds) nieuwe Picasso hetzelfde voorgehad.
Je moet bij het verwijderen van je oliepeilstok, een licht draaiende beweging maken.
Bij mij was ook het laatste deel van de peilstok afgebroken, de garage vertelde me dat dit niet echt kwaad kan, daar het plastiek is. Ik wou dat alles werd hersteld, ik wou ook mn oliepeil kunnen nakijken op een normale manier. De nieuwe bestelde peilstok kon trouwens niet worden geplaatst omdat blijkbaar het stuk peilstok vast zat in het laatste stuk van de peilbuis die in het motorcarter gaat.
Ze hebben dus destijds de carterpan verwijderd en het gebroken stukje verwijderd.
Als je het carter verwijderd zie je dat ook in het cartergedeelte nog een stuk stalen buis doorloopt, en daar zit het probleem net, daar wringt de oliepeilstok en breekt hij af, in mijn geval bleef het laatste (peil) stukje vast zitten in de buis.

MVG FRank

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Frank,
Bedankt voor je antwoord.Bij mij is waarschijnlijk het laatste stukje allang bij het verversen verdwenen.Ik kan hem namelijk helemaal erin stoppen.Ik vind het overigens een rare constructie.Je kan met deze peilstok omdat hij de wanden raakt ,niet goed peilen.Om dit op te lossen,ga ik zelf maar een dunnere stok maken.
m.vr.grt.
Ferry

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Hetgeen ik hierbij nog wil toevoegen is, dat waarschijnlijk alle xsara picasso bezitters niet goed peilen.Het ligt gewoon aan de constructie van van het geheel.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.