Citroën Xsara Picasso: Picasso rijd in veel te hoge toeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn Picasso van 2001 rijd al enige tijd niet goed. Het is nu zo erg dat er bijna niet meer mee te rijden valt. Vanuit het niets gaat hij in hele hoge toeren lopen. Vooral als ik rem en stil sta dan draait hij zo hoog dat ik bang ben dat de motor klapt. Ook slaat de motor steeds af als als ik het gas los laat. Deze twee problemen wisselen elkaar steeds af. Kan het zijn dat dit aan een versleten koppelingskabel ligt? Die kabel knakt wel regelmatig bij het intrappen en blijft soms hangen. Het inlastspruitstuk is recent vervangen met de lamdasonde en de gasklepsensor is ook zeer recent vervangen. Wie heeft een idee? Met uitlezen kwam er steeds geen storing uit alleen die gasklepsensor.

Patrice75

Geplaatst door Patrice75 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 10 jaar geleden

ik zou denken aan het gasklephuis zo met deze storing
dan zal er iedere keer dezelfde storing in het geheugen staan
welke storingscodes geeft hij bij het uitlezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.