Citroën C5: piepend geluid dat stopt bij draaien stuur ( slechte cervole

Bouwjaar: 2005

Wij hebben een C5 van oktober 2004 en die maakt een vervelend fluitend geluid, net of er iets in de blazer of zo zit. Garage heeft al 2 keer de cervoleiding vervangen, maar helpt niet, is een 'slecht type' leiding, we moeten het er maar mee doen, als citroen een oplossing gevonden heeft, laten ze het ons weten. Op zijn 'frans', nooit dus. Wie heeft dit ook en is dat al verholpen?

Latira

Geplaatst door Latira (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kreazyV8wuppo (0) PRO, 19 jaar geleden

irritant is zoiets zeker.
echter oorzaak vinden is vaak bizar moeilijk.
je moet gaan denken ( mits het vloeistofgerelateerd is) aan een niet goed stromen van de hydrauliek.
dik kan een klepje zijn wat niet goed functioneert tot een rare bocht in een leiding.

het fluiten vind zijn oorzaak in het (vibreren) van de vloeistof danwel de leiding.
het kan zelfs al zoiets zijn als een plaatje met een doorlaatgaatje (wat de doorstroming reguleerd ) wat niet helemaal goed functioneerd ed.
dus met alleen leidingen vervangen , tja, een grondige manier van doen is het niet miz,.
greets van kreazyV8:die zo op een afstandtje je ook nie kan helpen..maar een dagje diagnose stellen wil ik wel voor je doen.

Latira (0), 19 jaar geleden

Ja, dat zeiden ze ook ja, dat het de vloeistof is die door de servoleiding loopt. Ze hebben er 2 maal een andere op gestoken, nu is het nog slechter, de garage heeft geen oplossing, blijkbaar liggen ze er in Frankrijk niet wakker van, je weet hoe de Fransen zijn, komt allemaal wel goed......Hebben dan ook de inlaatcollector vervangen omdat ze dachten dat het daarvan kwam, was het ook niet.
De aircoklep of zoiets hebben ze ook al vervangen, hoorde me van 2 km afstand al afkomen vanaf dat de airco aanstond, auto was pas enkele dagen oud toen hij dat deed, deed het wel maar vanaf 2500 toeren, heb wel eerst 5 keer naar garage kunnen ketsen eer die mensen daar het hoorden, want telkens de auto binnen ging was het over of motor afleggen en gedaan. Ben dan maar op slag en keer toen ik onderweg was de parking van garage opgevlogen tegen 2500 toeren makend, dan is de garagist erin gesprongen en heeft hij het dus kunnen horen dat het iets met de airco was, is nu vervangen en ook OK, gelukkig, want ben een grote(vrouwelijke) citroën -fan, vooral C5, zweeft over de weg.
Lindsay

kreazyV8wuppo (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Lindsay.
ik most FF lachen op je vertyping,,,,
C/P---gelukkig, want ben een grote(vrouwelijke) citroën -fan, einde C/P--

hoe groot? afijn.
begrijp ik nu dat je nogsteeds last hebt van die piep in de leiding, of was het de airco.
als het nog niet over is wil ik wel eens kijken en informeren her en der.
wie weet kan ik wat gevonden krijgen.

groetjes. kreazyV8wuppo.

Latira (0), 18 jaar geleden

Hoi, kreazyV8,
Een fan van 1m69 op precies te zijn. Maar alle gekheid op een stokje, die piep zit er nog steeds in, heb al een oplossing gevonden: radio harder zetten. Anders is er blijkbaar niets aan te doen. Airco is intussen opgelost, gelukkig maar,deze zomer richting Spanje zonder zie ik niet zo goed zitten. Hoop wel dat de auto ons niet te veel troubles gaat bezorgen, is niet bepaald een goedkope wagen geweest, heb er ook nog gas in laten leggen, dus. Mijn man was vroeger een Ford-freak, maar heb hem op andere gedachten kunnen brengen en zo kochten we eerst 2 Berlingo's (nooit geen last mee gehad) en nu deze. Ford was een ramp, mankementen tot en met en zo goed als geen rijcomfort, dan is dit heel wat anders, ach we zien wel. Groetjes, LIndsay

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.