Citroën C5 HDI AUTOMAAT: CURISE CONTROLE

IK HEB HET VOLGENDE PROBLEEM MET EEN C5
DE CRUISE CONTROLE VALT SPONTAAN UIT NA EEN KM OF 20
DE EINIGSTE STORING DIE IK HEB IS IN HET MOTORMANAGMENT:
TIJDELIJKE STORING; SYNCHRONISATIE KRUKAS - NOKKENAS COHESIE TUSSEN SIGNALEN VAN TOERENTALSENSOR EN NOKKENASSENSOR
DE AUTO RIJDT BUITEN HET PROBLEEM MET DE CUIRSE CONTROLE OM GEWOON GOED. HET IS MIJN EEN RAADSEL WANT IN DE PARAMETERSCHERMEN GEEFT ALLES GOED AAN.

ywcit

Geplaatst door ywcit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als er zich een storing in het motormanagement voordoet is de kans erg groot dat de cruise control dus uitgeschakeld wordt (mits origineel). Dit wordt gedaan uit veiligheid.

De storing duidt op een afwijking tussen nokkenas en krukas positie lijkt mij. Toevallig pas een distributieriem vervangen?
En anders misschien een slechte verbinding ergens.

Gerard3557 (0), 19 jaar geleden

Uit veiligheids overwegingen zal inderdaad de af-fabrieks cruise control uitschakelen. Je dient dus de storing in de m.m. op te heffen. Controleer of de nokkenas positie sensor niet beschadigd of onjuist is geplaatst. Dit kan bij werkzaamheden aan distributieriem of koppakking gemakkelijk gebeuren.

ywcit (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb gecontroleerd of de distributie riem optijd stond en dat was goed het enige was dat hij veel te slap stond maar hier mee was het probleem niet op gelost. het bleek inderdaad de nokkenas sensor te zijn bedankt voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.