Citroën C5: koude start

Bouwjaar: 2005

ik heb het volgende met een c5 2.0 automaat De auto slaat met koude start slecht aan en het lijkt even of hij op drie cilinders loopt. Daarna loopt de motor verder goed en zijn er geen klachten. Ook geeft de m.m. computer geen storingen aan en zijn de parameters verder allemaal goed.
heeft er iemand een ideetje waar ik dit in kan zoeken

ywcit

Geplaatst door ywcit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Gerard3557 (0), 18 jaar geleden

Het gaat om een 20 16v benzine motor neem ik aan? Dan moet je om te beginnen olie verversen en volledig synthetische olie toepassen. Bijvoorbeeld Totall Quartz 9000. Het is namelijk van belang voor de koude start dat de hydraulische klepstoters direct op druk komen. Anders zal de verbranding niet perfect zijn, hierop reageert de computer direct door onregelmatig lopen. Ook kan een motor reiniging uitkomst bieden,vanwege de stoters weer. In het ergste geval is er een stoter defect.

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

Geldt dit verhaal ook voor de 3.0 V6 want deze nokkert ook als hij koud is bij een paar keer gas geven is het over ondanks het warme weer tegenwoordig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.