Citroën Xsara: piepende geluid uit motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Ik heb een probleem met mijn auto.. hij maakt namelijk een piepende geluid. Ben bij de kwikfit geweest en zij zeiden dat de v-snaar vervangen diende te worden. OK. zij eentje voor mij bestellen en de week daarop kon ik terug. Zij hebben toen per ongeluk een verkeerde besteld dus was ik weer een week verder. (aangezien ik alleen weekenden heb voor zulke problemen ) Weer bij de kwikfit en zij vertellen mij nu dat ik naar de dealer moet omdat het niet alleen de v-snaar is maar wellicht iets bij de aircondintioning?? Ik kom net terug van de dealer en zij durven door alleen te luisteren niet precies te zeggen waar het probleem ligt. Om een diagnose vast te stellen zijn zij ongeveer half uur tot een uur bezig en dat kost mij €90. Ik weet nu niet precies wat te doen.. als de kwikfit zegt dat de vsnaar vervangen dient te worden kan ik dus net zo goed de dealer vragen om dit te vervangen, zij zullen toch ook terwijl zij dit doen erachter komen wat nog meer vervangen dient te worden? Ik kan hierdoor toch die 90 euro besteden aan de het vervangen van de vsnaar of kan er nu echt wat anders aan de hand zijn??

Weet niet precies wat te doen.. Ik heb ook een handige broer die wellicht ook kan zeggen waar het probleem ligt.. either way zal ik toch wat centjes moeten ophoesten toch?

Kan iemand mij advies geven, aub?

ps dit is een xara picasso van 2002

Alvast dank,
S

Shar

Geplaatst door Shar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

learningtechnik (0), 12 jaar geleden

mischien om zeker te zijn van die v-snaar zou ik eens eerst zelf naar de staat van de v-snaar zien neem er desnoods een foto van en post deze en ook mischien een filmpje van het piepend geluid(film in de buurt van de v-snaar) A.U.B.

met vriendelijke groeten

learningtechnik

JumpyCamper (0), 12 jaar geleden

Een piepend geluid is via een forum moeilijk te beoordelen. Piept hij altijd? Of alleen bij vochtig weer? Of alleeen bij gas geven? Hard piepend (een V-snaar) of piepend als een nest jonge mussen (krukaspoelie en multiriem)?? Kortom: ga even terug naar de dealer en laat een diagnose doen. Blijkbaar is Kwikfit niet in staat de diagnose te doen (ze verwijzen jou naar de dealer), waaruit ik opmaak dat het niet iets simpels is als het vervangen van een V-snaar (dat zie en hoor je namelijk, ook als monteur van de Kwikfit, meteen). Een goede diagnose kan kostenbesparend zijn bij de gevolgen van een foute diagnose !!

Shar (0), 12 jaar geleden

Dank voor jullie reacties. Ik begrijp het wel dat het moeilijk is om een piepende geluid te omschrijven.. Ik kan helaas geen filmpje maken of foto's maken... want het geluid is nu weg!! foetsie.. ik hoor het alleen als ik de auto start en als ik het wat gas geeft gaat het harder piepen en na een heel ff rijden is het weg.. ik hoor niets meer.. Gitseren kreeg ik ook een tip van iemand om water over de snaar te gooien en als het stopt met piepen is het zeer waarschijnlijk de V-Snaar.. dit heb ik dus gedaan en toen ik water erop gooide maakte het een wat harder piepend geluid en dan helemaal niet meer. Omdat kwikfit al zei dat ik de V-Snaar moest laten vervangen zal ik deze ook laten vervangen door mijn handige broer.. scheelt mij wel weer een 100 euro wat ik bij de dealer kwijt zou zijn.

Ik snap eigenlijk niet goed waarom een hard piepend geluid welke ik continu voor bijna 2 weken lang , tijdens rijden, stationair of gas geven heb gehoord nu helemaal weg is. Dit gebeurde bijna op hetzelfde moment nadat ik een lange rit had gemaakt van ongeveer 400 km....

enig idee??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.