Citroën Xsara: Waar op te letten bij aanschaf van een Xsara 1.4i uit 2000?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Goedenavond,

ik kan de Xsara van de overleden vader van een collega voor een schappelijk prijsje overnemen, de auto is altijd door de dealer onderhouden en heeft 65.000km op de klok staan. Maandag neemt de betreffende collega de auto mee naar het werk zodat ik een ritje kan maken en de auto aan een inspectie kan onderwerpen.
Om nou te voorkomen dat ik een kat in de zak koop, en jullie hier non-stop moet lastigvallen met allerhande problemen na aankoop, wat zijn knelpunten die bij een auto zoals beschreven regelmatig voorkomen, zodat ik daar extra op kan letten, naar uiteraard de twee schopjes tegen het voorwiel, zoals het hoort ;)

Alvast bedankt voor de hulp!

Nlz

Geplaatst door Nlz (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

de koppakking, meestal zwak punt, lekt olie naar buiten ( als je voor je motor staat dan links uiterste hoek )
Stuurbekrachtiging ( pomp )

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste leden
Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Om eigenschappen van voertuigen te bespreken zijn er een tal van mediums te vinden waar u antwoord zult vinden op al uw vragen.
Natuurlijk willen we u best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl

Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.