Citroën Berlingo: probleem electrisch/computer berlingo

Bouwjaar: 1999

ik heb een Berlingo 1.8 bezine van 1999.
Enige weken geleden gebeurde mij het herhaalde malen dat onder het rijden het alarmlicht van het injectiesysteem begon te flikkeren en de motor onder het rijden
spontaan afsloeg en/of het stationair toerental liep op naar 4000 toeren
Bij de garage konden ze via de computer geen storing achterhalen
Dus werd er een gedeelte van het injectiesysteem kosten ¤ 250, vernieuwd want er zou teveel lucht bij het benzinemengsel komen.
Vorige week alweer hetzelfde probleem de motor sloeg onder het rijden af
en het staionair toerental liep te hoog op.
Toch met lopende motor het gered tot bij de garage want dan kon men zien of er een foutmelding zou zijn.
Niets te vinden dus, wel hoorden we een tikkend geluid in het electrisch circuit, net of die op hol sloeg.
Nou vandaag belt me de garage terug met het voorstel om een nieuwe computer te plaatsen á raison van ¤ 1000 euro. Er zou geen kortsluiting zijn in het electrisch circuit
Een computer van een andere citroen te plaatsen is niet mogelijk gezien er een bepaalde code is gekoppeld aan die computer bestemd voor die auto.
of was het zo dat die code is gekoppeld aan het chassisnummer , nou ja.
Heeft iemand ervaring met dit probleem
gaarne een reactie

m crutzen

Geplaatst door m crutzen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Onlangs precies hetzelfde probleem gehad met een Peugeot. Ook geen storing te vinden. Bleek achteraf de bobine de oorzaak te zijn. Ook bij deze auto liep het toerental op tot 3-4000 toeren, lampje brandde en ging weer uit, schokken enz. Wel even de moeite waard om het te proberen, vind ik. Kost 'n stuk minder. Maar de ecu blijft 'n mogelijkheid.

MJ601 (0), 16 jaar geleden

Iets soortgelijks gehad, zonder alarmknipperij echter. Diagnose on-line erop los gelaten, niks te vinden. Op dit moment hebben we het maar gediagnosticeerd op een kapotte thermostaat (sensor die de connectie met de boordcomputer maakt) Sensor vervangen. Rijdt nu beter maar valt te bezien hoe het gaat houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.